Vælg en side

NORDs redaktør lærte at trække vejret – rigtigt – på et Breathe SMART-kursus. Bag står Jakob Lund, der underviser i Art of Livings teknikker og dermed har opnået international anerkendelse for sine livsforandrende åndedrætsteknikker.

Siden jeg hørte om Jakob Lunds Breathe SMART-kurser for snart to år siden, har jeg ønsket at prøve det. Man kan måske indvende, at hvad skal en som mig på et kursus i åndedræt, hvis kernemålgruppe er mennesker, der lever eller har levet med misbrug eller kriminalitet? Men som det ofte er med metoder, der virker, så afholdes der også kurser for folk med mindre tung bagage. For har vi ikke alle, uanset indkomst og succes, en rem af huden? Der vil altid være noget, der gør mere eller mindre ondt i sjælen, og selvom jeg sjældent føler mig stresset, kører jeg ofte i et højt gear.

Jakob nyder naturen hvor han bor og holder kurser i Holte.

Det smarte åndedræt

Så derfor kunne jeg sagtens se mig selv deltage på sådan et kursus. Et intensivt fire dages kursusforløb i Holte. Eneste forudsætning er, at man skal være motiveret for forandring fra negative og destruktive mønstre og tanker, og som for mit vedkommende var et ønske om at blive mere groundet. Kravet er, at man deltager alle dage, hvor Jakob Lund og Lærke Illemann underviser i en række effektive yoga-, åndedræt- og meditationsteknikker. Det første jeg lægger mærke til, denne sommeraften i Nordsjælland med 12 andre kursister, er, hvor rolig Jakobs stemme er. Som taler han dybt nede fra maven. Og samtidig er der noget med hans øjne og udstråling. Den slags, der omslutter mennesker med en helt særlig aura.

Mangeårig erfaring

Jakob Lund er Breathe SMART-underviser, traumeterapeut og foredragsholder, og har beskæftiget sig med nervesystemet og åndedrættet i 20 år. Han har hjulpet flere tusinde personer i og uden for fængsler i kontrolleret vejrtrækning via yoga og meditation. Metoderne hører under organisationen Art of Living, hvor Jakob er leder af foreningen Breathe SMART. Breathe Smart er et praksisfællesskab for mennesker, der en gang levede på kanten af samfundet, hvor “SMART” står for Stress Management And
Rehabilitation Training. Art of Living kurserne, er for alle andre typer af interesserede kursister.

Afstresset og kreativ

Efter fire dage med øvelser, som slet ikke var hårde, men rare og behagelige, sker der noget med mig. For selvom vi trækker vejret 12 gange i minuttet, så er det ikke ensbetydende med, at vejrtrækningen når helt ned i bunden af lungerne. Én øvelse handler om at ånde ud lige så dybt og roligt, som når man ånder dybt ind. Slet ikke nemt, men efter fire intense dage oplever jeg en helt særlig ro. Øvelserne er stressreducerende, men de åbner også op for kreativiteten. Og måske det er derfor, at jeg ikke behøver mere end fire timers søvn. Jeg føler mig på samme tid ladet op og helt rolig. I den efterfølgende tid øver jeg mig også derhjemme en gang om ugen med samme
positive effekt.

Breathe Smart grundkursus for målgruppe: 1.900 kr.
Art of Living grundkursus for øvrige: 2.500 kr.
Tilmelding til kurset på mail@breathesmart.dk – Gl. Øverødvej 3 / Holte
Se dato for næste kursus og mere info på breathesmart.dk

Luksus rejse på Gran Canaria

Luksus rejse på Gran Canaria

Hotel Santa Catalina er en luksuriøs oase beliggende i hjertet af Las Palmas på Gran Canaria. Dette ikoniske hotel kombinerer klassisk elegance med moderne be-kvemmeligheder og tilbyder gæsterne en uforglemmelig oplevelse. Med sin storslåede arkitektur og smukt designede interiør er hotellet en sand perle blandt Gran Canarias overnatningssteder. Med bl.a 2 Michelin-stjernerestauranter beliggende på hotellet kan du være helt sikker på at få en gastronomisk oplevelse af de helt store.

læs mere
Luksus rejse til  5-stjernet luksus  på kunstig ø

Luksus rejse til 5-stjernet luksus på kunstig ø

Det var et logistisk kunststykke på første klasse, da NORDs redaktør Rina Mardahl fløj med Emirates til solbeskinnet luksus i Dubai, hvor endnu mere luksus ventede på overdådige Raffles The Palm Hotel. Highway to happiness” er måske nok et fortærsket slogan, men det er altså sådan, jeg har det, da jeg sammen med min udkårne efter en meget lang, men yderst behagelig flyvetur med Emirates, lander i Dubai.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.