Vælg en side

NORDs redaktør lærte at trække vejret – rigtigt – på et Breathe SMART-kursus. Bag står Jakob Lund, der underviser i Art of Livings teknikker og dermed har opnået international anerkendelse for sine livsforandrende åndedrætsteknikker.

Siden jeg hørte om Jakob Lunds Breathe SMART-kurser for snart to år siden, har jeg ønsket at prøve det. Man kan måske indvende, at hvad skal en som mig på et kursus i åndedræt, hvis kernemålgruppe er mennesker, der lever eller har levet med misbrug eller kriminalitet? Men som det ofte er med metoder, der virker, så afholdes der også kurser for folk med mindre tung bagage. For har vi ikke alle, uanset indkomst og succes, en rem af huden? Der vil altid være noget, der gør mere eller mindre ondt i sjælen, og selvom jeg sjældent føler mig stresset, kører jeg ofte i et højt gear.

Jakob nyder naturen hvor han bor og holder kurser i Holte.

Det smarte åndedræt

Så derfor kunne jeg sagtens se mig selv deltage på sådan et kursus. Et intensivt fire dages kursusforløb i Holte. Eneste forudsætning er, at man skal være motiveret for forandring fra negative og destruktive mønstre og tanker, og som for mit vedkommende var et ønske om at blive mere groundet. Kravet er, at man deltager alle dage, hvor Jakob Lund og Lærke Illemann underviser i en række effektive yoga-, åndedræt- og meditationsteknikker. Det første jeg lægger mærke til, denne sommeraften i Nordsjælland med 12 andre kursister, er, hvor rolig Jakobs stemme er. Som taler han dybt nede fra maven. Og samtidig er der noget med hans øjne og udstråling. Den slags, der omslutter mennesker med en helt særlig aura.

Mangeårig erfaring

Jakob Lund er Breathe SMART-underviser, traumeterapeut og foredragsholder, og har beskæftiget sig med nervesystemet og åndedrættet i 20 år. Han har hjulpet flere tusinde personer i og uden for fængsler i kontrolleret vejrtrækning via yoga og meditation. Metoderne hører under organisationen Art of Living, hvor Jakob er leder af foreningen Breathe SMART. Breathe Smart er et praksisfællesskab for mennesker, der en gang levede på kanten af samfundet, hvor “SMART” står for Stress Management And
Rehabilitation Training. Art of Living kurserne, er for alle andre typer af interesserede kursister.

Afstresset og kreativ

Efter fire dage med øvelser, som slet ikke var hårde, men rare og behagelige, sker der noget med mig. For selvom vi trækker vejret 12 gange i minuttet, så er det ikke ensbetydende med, at vejrtrækningen når helt ned i bunden af lungerne. Én øvelse handler om at ånde ud lige så dybt og roligt, som når man ånder dybt ind. Slet ikke nemt, men efter fire intense dage oplever jeg en helt særlig ro. Øvelserne er stressreducerende, men de åbner også op for kreativiteten. Og måske det er derfor, at jeg ikke behøver mere end fire timers søvn. Jeg føler mig på samme tid ladet op og helt rolig. I den efterfølgende tid øver jeg mig også derhjemme en gang om ugen med samme
positive effekt.

Breathe Smart grundkursus for målgruppe: 1.900 kr.
Art of Living grundkursus for øvrige: 2.500 kr.
Tilmelding til kurset på mail@breathesmart.dk – Gl. Øverødvej 3 / Holte
Se dato for næste kursus og mere info på breathesmart.dk

Besøg NORDs sundhed butikker her:

No more STRESS

No more STRESS

Nyeste sundhed i verden er den psykiske sundhed frem for den fysiske. Det så man blandt andet under OL i Tokyo, hvor den amerikanske top atlet Simone Biles på et pressemøde stod frem foran hele verden, hvilket hun efterfølgende har fået kæmpe respekt for. 4, 2, 6, 2 er vejrtrækningen, der på få minutter øger din psykiske tilstand, så kroppen opnår fuldstændig ro og afslapning. (Rest & Digest).

læs mere
Timeout i AIRE Ancient Baths

Timeout i AIRE Ancient Baths

Luksuriøse termiske bade AIRE Ancient Baths, der bl.a. findes i New York, London, Chicago, Barcelona og Sevilla, er kommet til Danmark. Følg med NORDs redaktør i Carlsbergs historiske bygninger fra 1886 top restaurerettil at huse det internationale spa-hotspot. Faktisk er jeg ikke særlig vild med spa, fordi jeg hurtigt keder mig ved at ligge stille. Men allerede nedgangen til AIRE Ancient Baths, som ligger i Carlsbergs gamle kældre under det, der i dag er Hotel Ottilia i Carlsberg Byen, vækkes mine sanser så meget, at mine forbehold fordufter.

læs mere
Christian Stadil bruger åndedrætsøvelserne

Christian Stadil bruger åndedrætsøvelserne

Christian Stadil kan slet ikke undvære de åndedrætsøvelser han har lært af Jakob Lund. Flere gange om ugen sætter Hummel-direktøren sig i sit mande-anneks og trækker vejret dybt ind og ud. Christian Stadil har kendt Jakob Lund siden barndommen. Deres forældre var venner, og de to drenge var passionerede omkring kampsport og militæret. Sov i bivuak sammen og rekognoscerede mod ’fjenden’ i fuld krigsmaling. Senere blev deres fokus mere ’feminint’, som Christian kalder deres fælles interesse for yoga, meditation og vejrtrækning.

læs mere

error: Content is protected !!
X