Vælg en side

Kvinder vælger racercyklen

Kvinder hopper i sadlen og træder i pedalerne som aldrig før. Både professionelt og som tidens nye motionsform. Frygten hænger dog stadig ved sporten. Punkteringer og styrt afholder især kvinderne fra at prøve kræfter med hjulene. Og det er synd, for cykling er fx meget mere skånsomt mod led og knæ end løb. Mange tidligere løbere kaster sig gerne over cykling og bliver hooked. NORD har også opdaget glæden ved og udbyttet af motionscyklingen. Stærke ben, fast bagdel og en generel fantastisk form. Med dette cykeltema håber vi, at endnu flere vil følge trop.

CoreAlign

CoreAlign er en ny og fantastisk maskine, som med mindre træning kan give flere watt på cyklen, eller øget hastighed på dine løbeture. Når efterår og vinter sætter begrænsning på din udendørs træning, er CoreAlign en helt unik trænings metode, som træner hele kroppen, hvor samtlige muskelkæder og nervesystem bliver udfordret. Det er sjovt og krævende og stiller krav både fysisk og mentalt. Man forbedrer sit core (Muskel korset), holdning, styrke, flexibilitet, balance og coordination.

  

CoreAlign er udviklet af fysioterapeut og tidligere kite surfer Jonathan Hoffman. Kan både bruges af motionister og helt til top atleter, som alle har brug for en super stærk og smidig krop.
For yderligere info kontakt Fysioterapeut Lotte Roerup AP Sundheds center.

Massage gør benene klar igen

Når benene er tunge og trætte efter hård træning, forkorter sportsmassage restitutionstiden og hjælper dig med at forebygge skader i muskler og led.

 – Massagen øger blodcirkulation og fjerner mælkesyre og affaldsstoffer, og du får løsnet de dybe muskler inde i benene, forklarer fysiurgisk massør Helle Frid, som er specialist i sportsskader.

Sportsmassage behandler et mindre område koncentreret, og det giver resultater. Selve behandlingen er naturligvis afhængig af behov. Det er ikke nødvendigvis kun en lægmuskel, men hele underkroppen, man går ind og løsner på.

– Hvis du skal yde noget ekstra, er det godt at hjælpe kroppen af med syrer et par dage før, så den er klar,foreslår eksperten.

Helle Frid
Jægersborg Krop & Sport
Smakkegårdsvej 145
Gentofte
Telefon 27 64 19 46

Op på pedalerne i efteråret

Vil du udnytte, at du egentlig er kommet i ganske god form, eller vil du måske bare have en hyggelig søndag med familie eller venner, så kan du stadig nå at tilmelde dig et cykelløb. Efteråret byder både på cykelløb på racercykel eller mountainbike, og du kan stadig nå at være med. Fx kan du tilmelde dig Danmarks største og længste motionsmountainbikeløb, som bliver afviklet for 22. gang i år. Der er løb de fleste weekender i september, derefter klinger det af. NORD har samlet de største af løbene i omegnen af København og i Nordsjælland for både racercykel og mountainbike. Og så har vi lige et enkelt med på Møn, fordi det lyder som en helt speciel oplevelse at cykle ved Møns Klint.

Besøg NORD’s Sundheds butikker her:

Q&A med Holger Rune  fra Gentofte

Q&A med Holger Rune fra Gentofte

Har du også fulgt Holger Rune i sommerens nervebidende tenniskampe? Vi fangede det unge stortalent på farten mellem verdensturneringer og bopælen i Monaco, og fik en snak om tennis og om at leve sit drømmeliv.

læs mere
Forårsmorgentræning booster kroppens nervesystem

Forårsmorgentræning booster kroppens nervesystem

De gode hormoner, som bliver udskilt under træning, gør dig mentalt mere stærk og klar til at møde dagens udfordringer. Det er faktisk helt naturligt for kroppen at have en høj udskillelse af fx kortisol (stresshormon) om morgenen. Der er så mange ting, der taler for at morgentræne, at det vil være helt tosset ikke at komme i gang, for hvem kunne ikke tænke sig at ramme arbejdsdagen med sprudlende overskud, løftet humør, god samvittighed over veloverstået træning, øget mental kompetence og sundhedsoptimeret kredsløb – for nu at nævne blot en håndfuld af de mange goder, du opnår ved at få rørt dig fra morgenstunden.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.