Vælg en side

Skolestart står for døren for rigtig mange børn. De små trafikanter på vejene skal øve sig, før de starter i skole. Her kan I træne og hente viden om trafiksikkerhed.

Gå ruten til og fra skole

Op til skolestart er det vigtigt at øve vejen til og fra skole, så barnet på sigt selv vil kunne klare den. Der skal trænes, uanset om vejen til skole aflægges til fods, på cykel, på løbehjul, i bil, men undgå helst bilen i starten. I skal gå eller køre ruten mange gange sammen og aftale enkle, klare regler for, hvad barnet skal gøre de forskellige steder – fx stoppe ved kantsten, se sig for til begge sider, tjekke at bilerne stopper, før man selv går over for grønt osv.

Tag på trafiklegeplads

Lad barnet øve sig i trafikken – uden at være i den! Det kan lade sig gøre på en trafiklegeplads. Mest kendt er Trafiklegepladsen i Fælledparken; en offentlig legeplads med en trafikby i børnestørrelse med små lyssignaler, miniskilte, vejstriber, fortove, benzintank og meget mere. Her kan børnene lære at færdes i trafikken i trygge rammer. I åbningstiden kan I låne stedets cykler, men børnene er også velkomne til at medbringe egne cykler. Trafiklegepladsen er indhegnet, men har adgang døgnet og året rundt.

Rigtig god fornøjelse i trafikken – pas godt på jer selv og jeres børn.

Besøg NORDs kultur butikker her:


error: Indhold er beskyttet.