Vælg en side

Vores lille land er omringet af vand, og de fleste af os drages af vandet, derfor giver det god mening, at flere og flere fascineres af sejlsporten.

Vind i sejlene

Corona har sat den indre sømand fri: Dansk Sejlunion bød sidste år 1.895 nye medlemmer velkommen i klubfællesskaberne. Det betyder, at der i dag er 54.904 medlemmer i de danske sejlklubber, svarende til en fremgang på 3,6 procent sammenlignet med 2019. En større årlig vækst er ikke set siden midt i 80’erne.

Hvorfor overhovedet sejle?

Fællesskab, havluft, luftforandring, se dit land fra vandvejen, lær en ny sport, bliv rolig i sindet med vandets meditative virkning. Der er så mange fordele forbundet med at sejle, at det bare er om at hoppe ud i det.

Danmarks største havn

Som den største lystbådehavn i Danmark med 1170 havnepladser er Svanemøllehavnen et vigtigt fritidsområde for nordkøbenhavnere. Sammen med en række lystbådehavne og klubber i hele Danmark samt langs de tyske, svenske og norske kyster er Svanemøllehavnen tilsluttet Frihavnsordningen, hvorved gæstesejlerne kan besøge hinandens havne til nedsat afgift.
frihavne.dk/smhavn.dk

Sportslegenden fra Hellerup

Dansk sejlsports og dansk idræts største navn gennem tiderne, Paul Elvstrøm, fra Hellerup, født og opvokset på Sigridsvej i en flot stor villa, som han også selv senere blev indehaver af. Han forblev i Hellerup og Hellerup Sejlklub et anker for den kendte sportslegende.

 

Anchor Pro
Alarm hvis bådens anker går løs og båden flyder væk.
apps.apple.com/dk/app/anchor-pro/

Navionics boating
Genial app, som gør din iPhone eller iPad til et søkort.
navionics.com

Ship Finder
AISinformation for de skibe, der er i nærheden. Se deres størrelse, fart og destination.
shipfinder.com

Sejladsudsigten
Bestem vindretning, strømhastighed, vandstand og vindhastighed.
fmi.dk/fcoo

Besøg NORDs kulturbutikker her:

Medlemsskab til din “næsten” egen båd!

Medlemsskab til din “næsten” egen båd!

Siden 2010 har Christian Jacobsen gjort det let for sejlglade danskere at drøne rundt på havet i luksusmotorbåde, helt uden det besvær og de udgifter, der er ved selv at eje en båd. I stedet kan man være medlem af Club Nautic i Tuborg Havn og derved blive medejer af 10 luksuriøse motorbåde i Danmark og Spanien.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.