GODE VINE I 40 ÅR
1981 var en ganske særlig årgang. Det var nemlig året, hvor Karlin ”Kalle” Nielsen udskiftede sin købmandsforretning med en ny tilværelse som vinhandler på Kongevejen i Holte. Siden kom der flere butikker til, og i 2002 slog Holte Vinlager dørene op til butikken på Smakkegårdsvej i Gentofte. Dengang som nu er ambitionen at være leverandør af markedets bedste vinoplevelser. Det er også her, vi møder sønnen og butiksejeren Claus Nielsen, der desuden er daglig leder for hele butikskæden. Andre dygtige folk på gulvet i Gentofte er Christoffer Erichsen, der har en enorm viden om vin. Og som også har næse for at sætte de rigtige druer sammen med mad, der løfter den samlede smagsoplevelse til et nyt niveau.
Holte Vinlager tæller 15 unikke butikker fordelt over næsten hele landet, samt en online vinhandel.
VIDEN, PASSION OG UNIK SERVICE
Men hvad kræves der for at være en succesfuld vinhandler gennem 40 år og klare sig i dagens konkurrence?
– Ud over at brænde for god vin, er vores service helt unik. Vi elsker at møde kunderne helt tæt på, lytte til dem og dele vores vinoplevelser. Og vi sætter en ære i at levere helt til døren, om det så bare er et par flasker portvin til fru Nielsen henne om hjørnet, siger Claus Nielsen.
Både det tætte forhold til leverandørerne på vin-slottene og det flade hierarki i kædens 15 butikker tæller på plussiden, når man skal fastholde successen. Ejerne står selv på gulvet og fortæller med indsigt og gode historier om de ædle dråber.
– Ingen kan overleve alene på gode tilbud, men pris, kvalitet og rådgivning er vores stærkeste kort, uddyber Claus Nielsen.
– Og så tilbyder vi også gratis levering i hele lokalområdet.
JUBILÆUMSTILBUD FRA SYDITALIEN
Et jubilæumsår skal naturligvis krydres med ekstraordinært gode tilbud, så i januar og februar kan kunderne fylde vinreolen op med udvalgte sager fra spændende producenter. Og selvfølgelig har Holte Vinlager også sin helt egen jubilæumsvin med jubilæumsetiket. En laber syditaliener, lavet på en meget gammel drue, der først er blev genopdyrket inden for de sidste 10 år. Susumaniello, hedder druen, der er kraftig i udtrykket og med en god frugtdybde. Med en pris på 59 kr. mod normalt 100 kr. skal den nok bliv vinterens store sællert.
Besøg NORDs gastrobutikker her:
Drik spansk!
Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine personlige favoritvine, og denne gang gælder det spanske topkvalitetsvine.
Rasmus Vejbæk-Zerr er købmand i det prisvindende luksus-supermarked Hellerup Food Market (Meny) i Rotunden. Han har arbejdet professionelt med vin i 24 år. Er certificeret sommelier fra Vinakademiet og holder vinforedrag og smagninger. Hans hold Rotunden er sammenlagt nummer 1 over de seneste fem år ved DM i blindsmagning.
Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine personlige favoritvine, og denne gang gælder det spanske topkvalitetsvine.
Vine til julemaden
Josep Grau, Montsant, Spanien – topkvalitet fra Montsant i Spanien. Josep Grau har lært at lave vin i Bourgogne, hvilket betyder, at vinene er mere elegante end sædvanligt fra området. Druerne kommer fra mere end 70 små parceller med Grenache og Samsó (Carignan), hvor nogle af vinstokkene er mere end 80 år gamle. Grenache og Samsó (Carignan) er kendt fra Rhonedalen, hvor det berømte Chateau-Neuf-du-Pape ligger. Derfor er vinene fra Josep Grau et prisvenligt alternativ, til de langt dyrere topvine fra Chateau Neuf- du- Pape, når der skal julemad på bordet.
Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler vin
Côtes de Bourg er en af de ældste appellationer i Bordeaux AOC. Området ligger ca. 35 kilometer nord for Bordeaux by, på højre side af Garonne- og Dordogne floden, og 35 km nordvest for Pomerol og Margaux. Vinene fra dette område kan godt virke lidt rustikke, men jeg er stødt på Château Puybarbe, hvor den lidt blødere frugt er fremherskende, uden de rustikke tanniner som ofte kan være en udfordring. Château Puybarbe holder generelt på deres vine lidt længere før frigivelse, hvilket gør, at de har mere modenhed og balance. Disse to vine holder jeg især meget af, og de har tårnhøj kvalitet.
Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler vin
Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr smager på liflige franske vine. De klassiske og lidt mindre kendte, alle oplagt til sommerens samvær og middage.