Min absolutte favoritdessert, her er det en variation med ananas. Nyd den lun som den er, eller med flødeskum eller vaniljeis.
Antal: 8 personer
Tid: 20 minutter
Komfurtid: 15 minutter.
Ingredienser
1 ananas
180 g sukker
100 g smør
1 rulle butterdej
Tilbehør
Vaniljeis eller flødeskum
8 små tærteforme på 8 cm
i diameter. Smør til formene.
Tænd ovnen på 210 °C.
Skær enderne af ananassen med en skarp kniv, stil den ret op, og skræl den fra top til bund. Skær den i 8 tykke skiver, og fjern stokken i midten af hver skive med en lille udstikkerform eller en kniv.
Smelt sukkeret på en pande ved svag varme, til det er gyldent. Tilsæt smørret, og lad det skumme op. Tag gryden fra varmen, og rør godt. Hæld den varme karamelmasse i de let smurte forme, og læg en ananasskive i hver form (skær skiverne til, hvis de er for store). Del butterdejen i otte firkanter. Læg et stykke butterdej over hver form, og skub den godt ned i kanten hele vejen rundt.
Bag tærterne midt i ovnen i 13-15 minutter, til butterdejen hæver flot op og bliver gylden.
Vend tærterne ud på tallerkener, så karamellen flyder med ud, og server dem, som de er, eller med is eller flødeskum.
Camilla Zarah Lawes
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye opskrifter og ideer. Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt, smager godt, er enkelt og sundt. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Camilla Lawes – Chokolade fondant med syltede blommer
Denne skønne dessert er noget for alle, der elsker chokolade. Det er min absolut favoritdessert. Den smelter på tungen, og det flydende indre er fantastisk. Server den evt. med is eller de skønne syltede blomer.
Camilla Lawes laver snegle med kokos og mælkechokolade
Madstylist og kogebogsforfatter, kendt fra bl.a. Masterchef, giver dig her sin opskrift på snegle med kokos og mælkechokolade.
Camilla Lawes’ Honninghjerter
Til jul elsker jeg at bage småkager, en af mine favorit småkager er disse krydrede julehjerter. Ca. 40 stk. Honninghjerter: 150 g farin, 150 g fast honning, 125 g smør, 2 æg, 1 appelsin, 500 g hvedemel, 1 tsk. hjortetaksalt, 1 tsk. kanel, 1 tsk. ingefær, 1 tsk. nelliker, 1 tsk. allehånde. Glasur: 250 g flormelis, 1/2 æggehvide, 1 tsk. glukose. Fremgangsmåde: Smelt farin, honning og smør i en lille gryde. Afkøl til stuetemperatur. Pisk æg i massen et af gangen. Riv appelsinen fint og vend i dejen, sammen med mel og alle krydderierne. Ælt dejen godt sammen, juster med lidt mel hvis dejen er for klistret. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir i 1 cm tykkelse og læg i køleskabet i 1 time, udstik til hjerter. Fordel på en bageplade med bagepapir og bag ved 175 grader i 10-12 minutter. Afkøl på en rist