Hvem kan ikke lide en lækker kanelsnegl? Kageekspert Annemette Voss i Charlottenlund fandt den bedste i en blindsmagning mellem 5 skønne kanelsnegle.
Den perfekte kanelsnegl ifølge Annemette Voss
Den kan laves af enten bløddej, som minder om en tebolle, hvor smørret er æltet ind i dejen, så den får denne bløde, bolleagtige konsistens, eller wienerdejen, som er det samme som en croissantdej. Jeg nyder begge dele, men bager selv oftest bløddejen, og det er også en af mine allermest brugte opskrifter. Jeg synes en kanelsnegl skal være bagt godt med en mørk dejlig overflade og bund. Den skal være sprød nogle steder, den skal smage af kanel, og glasur hører sig til! Størrelsesmæssigt skal den kunne ligge på en hånd.
Annemette dufter og smager grundigt på hver kanelsnegl. Dejen og afbagningen er vigtig, forklarer NORDs kageekspert.
1. Bagt
Fin afbagning, sprød og lækker, flot farve, flot glasur. Det er en wienerdej med masser af lag. Umiddelbar dejlig kanelsnegl, men den er for tør. Måske er den blevet bagt for længe eller mangler smør. For meget glasur i forhold til dejen.
2. Reinh Van Hauen
Bagt med bløddej og godt med gods i. God smag af kanel men en atypisk kanelsnegle bestående af en meget smørmættet dej med smag af kardemomme og fyldt med noget, der minder om romkugle med kanel!
3. Bodenhoffs Bageri
Klassisk wienerbrødssnegl. Fin afbagning. Okay med glasur. Den smager ikke af så meget. Ikke så meget power i den, men ikke tør.
4. Lagkagehuset
Godt med glasur, remonce, og der er også creme i. Fin farve og god afbagning. Rigtig dejlig kanelsnegl med god smag, men der er et eller andet med cremen, som bliver lidt ægget. Den har en anderledes eftersmag.
5. Emmerys
Høj, flot kanelsnegl, men uden glasur. Men har så drysset ristede hasselnødder på. Det er meget lækkert og passer godt til den chokolade, der også er på, selvom det ikke hører til en klassisk kanelsnegl. God afbagning med masser af remonce. Lidt tæt wienerdej bagt godt med smør og lagene forsvinder lidt. God kanel.
Hvordan tester vi?
Vores kageekspert bliver præsenteret for et vist antal kager uden at vide hvem, der har bagt dem. Hun vurderer kagernes udseende, smag og konsistens.
Vinderen er Nr. 5 Emmerys!
Den vinder på dej og smag. En god, rund og lækker smag, god saltet dej, og selv om den ikke ligner en klassisk kanelsnegl, så er den rigtig god.
Besøg NORDs gastro butikker her:
NORD tester thebirkes
Tebirkes er en af danskernes, såvel som Annemette Voss’, yndlingsbagværk. Vi fik kageekspertens vurdering af fem skønne tebirkes lavet med masser af lokal kærlighed og bagerflid. Annemette Voss om tebirkes: Der er meget, som kan gå galt, når man laver tebirkes, fordi man har med en dej at gøre, som er teknisk svær. Altså en wienerbrødsdej som skal have de her famøse 27 lag. Den skal kunne flage og falde fra hinanden, og remoncen skal helst forblive indeni kagen, og der skal være nok af den, så man får denne lækre, karamelliserede følelse i munden. Bagningen skal selvfølgelig være god, og endelig er der spørgsmålet om, man bruger smør eller margarine.
Nord tester flødeboller
Vi elsker flødeboller, og vi bad kageekspert Annemette Voss i Charlottenlund om at finde de 3 bedste blandt 7 skønne flødeboller. En flødebolle er en lille, lækker, delikat sag, som skal kunne nappes i 5-6 mundfulde. Balancen mellem nok skum, bund og chokolade skal bidrage til oplevelsen. For meget chokolade kvæler smagen af skum og bund. Ligeledes vigtigt med et sprødt knæk i chokoladen sammen med skummets fluffy, søde og en anelse seje konsistens, og uanset hvad bunden er lavet af, så skal den også bidrage med smag og tekstur. Den perfekte flødebolle ifølge Annemette Voss
NORD tester snurrer
Vi tog hjem til kageekspert Annemette Voss i Charlottenlund for at teste lækre snurrer – med og uden kardemomme og kanel. En ikke helt nem opgave. Dels var snurrerne svære at opdrive, og dem vi fandt, smagte så godt, at det blev svært at vælge favoritten blandt lokale skønne og saftige snurrer inspireret af den svenske ’kanelbulla’.