Vælg en side

Hvem kan ikke lide en lækker kanelsnegl? Kageekspert Annemette Voss i Charlottenlund fandt den bedste i en blindsmagning mellem 5 skønne kanelsnegle.

 

Den perfekte kanelsnegl ifølge Annemette Voss

Den kan laves af enten bløddej, som minder om en tebolle, hvor smørret er æltet ind i dejen, så den får denne bløde, bolleagtige konsistens, eller wienerdejen, som er det samme som en croissantdej. Jeg nyder begge dele, men bager selv oftest bløddejen, og det er også en af mine allermest brugte opskrifter. Jeg synes en kanelsnegl skal være bagt godt med en mørk dejlig overflade og bund. Den skal være sprød nogle steder, den skal smage af kanel, og glasur hører sig til! Størrelsesmæssigt skal den kunne ligge på en hånd.


Annemette dufter og smager grundigt på hver kanelsnegl. Dejen og afbagningen er vigtig, forklarer NORDs kageekspert.

1. Bagt

Fin afbagning, sprød og lækker, flot farve, flot glasur. Det er en wienerdej med masser af lag. Umiddelbar dejlig kanelsnegl, men den er for tør. Måske er den blevet bagt for længe eller mangler smør. For meget glasur i forhold til dejen.

2. Reinh Van Hauen

Bagt med bløddej og godt med gods i. God smag af kanel men en atypisk kanelsnegle bestående af en meget smørmættet dej med smag af kardemomme og fyldt med noget, der minder om romkugle med kanel!

3. Bodenhoffs Bageri

Klassisk wienerbrødssnegl. Fin afbagning. Okay med glasur. Den smager ikke af så meget. Ikke så meget power i den, men ikke tør.

4. Lagkagehuset

Godt med glasur, remonce, og der er også creme i. Fin farve og god afbagning. Rigtig dejlig kanelsnegl med god smag, men der er et eller andet med cremen, som bliver lidt ægget. Den har en anderledes eftersmag.

5. Emmerys

Høj, flot kanelsnegl, men uden glasur. Men har så drysset ristede hasselnødder på. Det er meget lækkert og passer godt til den chokolade, der også er på, selvom det ikke hører til en klassisk kanelsnegl. God afbagning med masser af remonce. Lidt tæt wienerdej bagt godt med smør og lagene forsvinder lidt. God kanel.

Hvordan tester vi?

Vores kageekspert bliver præsenteret for et vist antal kager uden at vide hvem, der har bagt dem. Hun vurderer kagernes udseende, smag og konsistens.

Vinderen er Nr. 5 Emmerys!

Den vinder på dej og smag. En god, rund og lækker smag, god saltet dej, og selv om den ikke ligner en klassisk kanelsnegl, så er den rigtig god.

Besøg NORDs gastro butikker her:


error: Indhold er beskyttet.