Vælg en side

Jeg har igen sejlet med Azamara Journey. Denne gang fra Athen til Dubai gennem Suez Kanalen og piratfyldte farvande. Alle følte sig trygge og sikre hele vejen. Sikkerheden er nemlig i top.

Af Rolf Høegh

I 2009 sejlede jeg med Azamara Journey for første gang. Siden har rederiet haft en markant positiv fremgang efter Larry Pimentel blev chef for selskabet samme år.

Larry var tidligere chef for et af verdens mest luksuriøse rederier, SeaDream. Nogle fantastiske skibe som jeg også har haft fornøjelsen af at sejle med. Larrys indflydelse mærkes tydeligt i Azamara Club Cruises koncept og de tager gerne kampen op med toppen af toppen af krydstogtindustrien.

Azamara Journey og søsterskibet Azamara Quest er begge totalrenoveret i 2016. Da jeg gik ombord, frygtede jeg at den fantastiske country style fornemmelse var forsvundet. Men istandsættelsen var udført smukt og med hensyntagen til den unikke Azamara stil. Stor respekt.

Den 1. august udvides flåden med Azamara Pursuit, som i skrivende stund er under samme total­renovering. Jeg glæder mig til at teste det nye skib i november.

Hvordan adskiller Azamara sig?

Hvis du har sejlet med de mega store krydstogtskibe, vil du nyde at Azamara kun har 676 passagerer og hele 407 besætningsmedlemmer. Ingen lange køer – heller ikke ved landgangen. Du kan spise hvor, hvornår og med hvem du vil. Ikke kun alle måltider – men også drikkevarer og drikkepenge er inkluderet i prisen.

Hvis du som mig har sejlet med langt dyrere rederier som Regent Seven Seas, Seabourn, SeaDream og SilverSea vil du blive overrasket over, hvor tæt oplevelsen er til de dyrere skibe. Til en fornuftig pris. Den gode mad og fine service er stort set identisk, nemlig helt i top. Ok, der er finere vine og champagne inkluderet i de dyrere skibe, men når Azamara tilbyder 2 rødvine og 2 hvidvine til at vælge mellem både til aften og frokost, var det ikke noget jeg savnede.

Fakta:
Skib: Azamara Journey
Gæster: 676.
Besætning: 407
Jeg sejlede fra Athen til Dubai.
Pris for Veranda kahyt: 28.000 kr. pr. person cruise only
Info: azamaraclubcruises.com eller hos 2 af deres dygtige agenter: mycruise.dk og profilrejser.dk

Hvis du rejser med børn, er der bedre alternativer

Rejser du uden børn er det fantastisk. Azamara er ikke ”adults only”, men kunne med rette bære den titel.

Azamara har synlige kaptajner. På mange skibe har jeg kun oplevet kaptajnen, når han sagde velkommen og farvel. Hos Azamara er de alle synlige og helt fantastiske.

Der er et særligt team jeg og mange efterspørger

Kaptajn Johannes Tysse som jeg i artikel har kaldt ”verdens bedste kaptajn” – altid synlig, imøde­kom­mende og charmerende. Det samme kan jeg sige om både hoteldirektør Heike Berdos og cruise director Eric de Grey. Sidstnævnte optræder på scenen for fulde huse. Et fantastisk trekløver.

Du bor i dejlige kahytter eller suiter, afhængig af hvad du vil ofre. Alt er smukt og indbydende. Der er mange gode restauranter. Hovedrestauranten Discoveries, Windows Cafe, The Patio ved poolen, Mosaic Café samt special restauranterne Prime C og Aqualina.

Fakta om skibet

• Skib: Azamara Journey
• Gæster: 676.
• Besætning: 407
• Jeg sejlede fra Athen til Dubai.
• Pris for Veranda kahyt: 28.000 kr. pr. person cruise only
• Info: azamaraclubcruises.com eller hos 2 af deres dygtige agenter: mycruise.dk og profilrejser.dk

Besøg NORD’s Kultur butikker her:

Rejse / Tel Aviv

Rejse / Tel Aviv

Tel Aviv er helt sin egen: Moderne, fremsynet, lækker og fuld af fristelser. Frisind og veganske restauranter trives her i den cool badeby med verdensberømt arkitektur og strandpromenade ud til Middelhavet.

læs mere
Cape Town – Design Destination

Cape Town – Design Destination

Cape Town er ikke alene en smuk by, men den spirende kreative produktion, anderledes tænkning og inspirerende naturskønhed betyder, at byen i disse år etablerer sig som en af verdens førende designdestinationer. Sidste år blev den udnævnt til en UNESCO City of Design. Vi har udvalgt et par eksempler fra den spændende by.

læs mere
error: Content is protected !!
X