Kartoflerne er røget lidt i glemmeskuffen. Og der ligger de så, mens vi spiser quinoa, ris og pasta. Befri de 4-5 små rynkede knolde bagest i skuffen. Og berig med rösti.
DET SKAL DU BRUGE:
(4 personer)
• 4-6 kartofler str s/m
• 10 radiser
• 1 agurk
• 1 æble
• 4 håndfulde salat
• Krydderurter
• Et par gavmilde klatter rygeost eller friskost
• Evt. lidt sprødt til salattoppen fx müsli, ristede nødder eller rugbrødstern
SÅDAN GØR DU
1. Riv kartoflerne på mandolin- eller rivejern og pres dem for stivelse. Vend med salt og peber.
2. Steg ’kartoffelklatterne’ på en varm pande i lidt olie til de er gyldne og sprøde på begge sider. Pas på de ikke bliver for tykke, de må ikke være rå i midten.
3. Skær gerne grøntsagerne lidt kreativt fx med et mandolinjern, en tyndskræller eller en god skarp kniv. Skær dem bare i god tid og put dem i isvand, så bevarer de sprødheden.
4. Rør evt. rygeosten med lidt friskost til en mere lind konsistens (og lidt mindre smag af røg).
5. Servér röstierne på salat og drys evt. med toplækker topping.
TIP
Supplér evt. kartoflen med andre rodfrugter (så længe hovedvægten er kartoffel).
Prøv med gulerod, knoldselleri, persillerod eller jordskok.
Variér grøntsager og ost i din salat efter sæson og smag. Prøv fx kombinationer som:
Blåskimmelost – syltede pærer.
Ristede, salte valnødder / rå jordskokker.
Rødkitsost – blomkål – æble.
Persille, ristede hasselnødder / grønkålsblade.
Frisk gedeost.
Syltede, grønne jordbær / ærter og mynte.
Besøg NORDs gastro butikker her:
Syltede pærer med fyldig creme
En klassisk dessert, der har fået et lille tvist af stjerneanis. Pærerne kan tilberedes flere dage før og opbevares i køleskabet i lagen.
Marengs med saltet karamel
Vi elsker marengs, de er søde og sprøde, og smager vidunderligt med dulcecreme og saltflager.
Ris-dessert
Ris à la mande smager så skønt og er en dejlig dessert i december, her har jeg lavet den med græsk yoghurt og med en skøn sprød æblesalsa.