Vælg en side

Den hvide chokolade flyder ikke ud i dejen, men ligger som små smeltede klumper inde i kagen. Smager dejligt.

KOKKETID: 10 minutter. OVNTID: 35 minutter
130 g smeltet smør
150 g rørsukker
2 æg
Fintrevet skal fra en økologisk appelsin
200 g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
Kornene fra en god vaniljestang
200 g hvid chokolade
50 g hasselnøddekerner

SYLTEDE BROMBÆR
125 g brombær
Saft fra 1 appelsin
1/2 vaniljestang
1/2 dl vand
60 g sukker

ENDVIDERE
1 rund springform på 20 cm
Pynt: skovsyre

1. Smelt smørret og stil det til side.
2. Pisk æg og sukker lyst og luftigt og rør smørret i sammen med appelsinsaft.
3. Bland mel, bagepulver og vanilje sammen og rør det i æggemassen.
4. Hak chokoladen og vend i dejen.
5. Hæld dejen i en smurt springform.
6. Drys med nødder. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 g i 35 minutter.
7. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
8. Kom 3/4 af bærrene i en gryde med vand, sukker og vaniljekorn og bælg.

Varm det forsigtigt op, til sukkeret er opløst, og rør godt i det.
Hæld saucen gennem en sigte og over i en anden gryde og tilsæt de resterende brombær.
Varm dem kort igennem.
Fordel på kagen og pynt med skovsyrer.

Camilla Zarah Lawes
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye op­skrifter og ideer. Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smuk, smager godt, er enkel og sund. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.

Nem tærte med sommerbær og is

Nem tærte med sommerbær og is

Denne tærte er utrolig let at tilberede, da bunden ikke skal bages først. Brug lige de sommerbær, du har lyst til. Server tærten lun med creme fraiche, flødeskum eller som mig - med en god vaniljeis. BUND:150 g koldt smør200 g hvedemel1/2 dl flormelis 1 æg1/2 spsk....

læs mere
Æblekage med tranebær & stjerneanis

Æblekage med tranebær & stjerneanis

Der er intet bedre end duften af nybagt kage. Sæt kagen i ovnen lige før dine gæster kommer og servér den lun med kold vaniljeskyr. Du skal bruge: 3 æg, 50 g tranebær, 140 g rørsukker, 140 g smeltet smør, 150 g hvedemel, 1 tsk. bagepulver, 4 æbler, 1 spsk. kanel, 2 tsk. knust stjerneanis, 6 spsk. rørsukker, Smør til formen. Vaniljeskyr: Pisk æg med sukker. Tilsæt smør, hvedemel og bagepulver. Skyl æblerne, skær 1 af æblerne i fine terninger, og de andre i tynde både. Vend æbleterninger og tranebær i dejen, og kom den i en smurt springform på 20 cm. Læg æblebådene i cirkler oven på dejen. Bland kanel, stjerneanis og rørsukker sammen og drys over kagen. Bag kagen i 35 min ved 180 grader, servér gerne lun med kold vaniljeskyr.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.