Vælg en side

Morgengryet breder sig, og solen tegner de første røde striber på horisonten. Langsomt triller jeepen gennem Krugers tørre busklandskaber.

Det pusler i krattet langs hjulsporet, og her og der græsser zebraer i tusmørket. Har områdets store jægere haft heldet med sig i nattens løb, er de godt i gang med at fortære byttet. De skynder sig, for snart vil varmen tvinge dem tilbage i skyggen fra de krogede akacie-træer, der står som silhuetter mod den stadig lysere morgenhimmel.

Et meget vigtigt valg


Den klassiske safaristemning lever i bedste velgående i Kruger. Men det er vigtigt at træffe de rigtige valg. Især med hensyn til overnatninger, hvilket vil have afgørende betydning for oplevelsen. Du kan bo uden for nationalparken og tage på safari ind i Kruger. Det er billigt. Men du bor ikke i naturen, og du bruger de bedste timer på at køre til og fra parken. Bedre er det at bo inde i Kruger. Men ofte vil sådanne rejser foregå i egen bil, og så skal du selv finde dyrene uden en guide.

Du kan komme tæt på dyrene


Den bedste oplevelse fås i de private vildtreservater, der grænser op til Kruger. Her bor du på ypperlige safarilodges, alle måltider er inkluderet, og du udforsker naturen med dygtige guider. Desuden er off-road kørsel som regel tilladt i de private reserver, hvilket gør det muligt at komme tættere på dyrene her end i selve nationalparken. Dette sikrer en mere intens og eksklusiv safarioplevelse.

Besøg NORD’s Kultur butikker her:

Kim Boye: Caminoen har sat mig endnu mere fri

Kim Boye: Caminoen har sat mig endnu mere fri

At gå Caminoen har for mentaltræner Kim Boye været ’som en tur med hunden gange hundrede’. Og særligt én oplevelse på den 900 kilometer lange vandring gjorde hele forskellen. Det var dag 15 på Caminoen, at den høje, stærke mand, som i årevis havde trænet mentalt med almindelige mennesker, sportsstjerner og utilpassede unge til større selvværd, blev ramt af frygt: — Der var 42 kilometer til den næste destination, og jeg havde derfor valgt at tage natten i brug. På et tidspunkt ankom jeg til en kæmpestor skov i bælgravende mørke. Men noget i mig fik mig til at fortsætte, mærke efter og sanse skoven. Efter 2-3 timer slap frygt og angst fuldstændig sit tag i mig. Det var så essentielt, at jeg brød ud i tårer, fordi frygten handlede om oplevelser i min opvækst.

læs mere
Danmark kan også!

Danmark kan også!

Vi leder med lys og lygte efter eksotiske feriedestinationer i udlandet, men du må ikke glemme det lille ordsprog der lyder – ude godt, hjemme bedst. Måske er der noget om snakken. Vi kan skrive side op og side ned om de mange skønne destinationer, der findes verden over. Og det gør der virkelig. Men vi skal heller ikke glemme, at vi selv sidder på en skat af gode og smukke ferieoplevelser.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.
X