Vælg en side

Morgengryet breder sig, og solen tegner de første røde striber på horisonten. Langsomt triller jeepen gennem Krugers tørre busklandskaber.

Det pusler i krattet langs hjulsporet, og her og der græsser zebraer i tusmørket. Har områdets store jægere haft heldet med sig i nattens løb, er de godt i gang med at fortære byttet. De skynder sig, for snart vil varmen tvinge dem tilbage i skyggen fra de krogede akacie-træer, der står som silhuetter mod den stadig lysere morgenhimmel.

Et meget vigtigt valg


Den klassiske safaristemning lever i bedste velgående i Kruger. Men det er vigtigt at træffe de rigtige valg. Især med hensyn til overnatninger, hvilket vil have afgørende betydning for oplevelsen. Du kan bo uden for nationalparken og tage på safari ind i Kruger. Det er billigt. Men du bor ikke i naturen, og du bruger de bedste timer på at køre til og fra parken. Bedre er det at bo inde i Kruger. Men ofte vil sådanne rejser foregå i egen bil, og så skal du selv finde dyrene uden en guide.

Du kan komme tæt på dyrene


Den bedste oplevelse fås i de private vildtreservater, der grænser op til Kruger. Her bor du på ypperlige safarilodges, alle måltider er inkluderet, og du udforsker naturen med dygtige guider. Desuden er off-road kørsel som regel tilladt i de private reserver, hvilket gør det muligt at komme tættere på dyrene her end i selve nationalparken. Dette sikrer en mere intens og eksklusiv safarioplevelse.

Besøg NORD’s Kultur butikker her:

Kim Boye: Caminoen har sat mig endnu mere fri

Kim Boye: Caminoen har sat mig endnu mere fri

At gå Caminoen har for mentaltræner Kim Boye været ’som en tur med hunden gange hundrede’. Og særligt én oplevelse på den 900 kilometer lange vandring gjorde hele forskellen. Det var dag 15 på Caminoen, at den høje, stærke mand, som i årevis havde trænet mentalt med almindelige mennesker, sportsstjerner og utilpassede unge til større selvværd, blev ramt af frygt: — Der var 42 kilometer til den næste destination, og jeg havde derfor valgt at tage natten i brug. På et tidspunkt ankom jeg til en kæmpestor skov i bælgravende mørke. Men noget i mig fik mig til at fortsætte, mærke efter og sanse skoven. Efter 2-3 timer slap frygt og angst fuldstændig sit tag i mig. Det var så essentielt, at jeg brød ud i tårer, fordi frygten handlede om oplevelser i min opvækst.

læs mere
Skagen – byen hvor de to have og alverden mødes!

Skagen – byen hvor de to have og alverden mødes!

Skagen finder man på toppen af det europæiske kontinent omkranset af de to have, det milde Kattegat og det brusende Skagerrak. Byen er omkranset af 60 km dejlig badestrand, og naturen i området er helt spektakulær. Netop naturen – og det helt specielle lys – var det, der i slutningen af 1800-tallet fik kunstnere som Anna og Michael Ancher, P.S. Krøyer og Drachmann til at kaste deres kærlighed på Skagen. De var alle med til at åbne verdens øjne for byens skønhed.

læs mere

error: Content is protected !!
X