Vælg en side

Christian Aarø, indehaver og chefsommerlier, AOC

2 stjerner i Guide Michelin samt medindehaver af Restaurant No. 2 og Trio.

Hvilke råvarer kan være en udfordring at matche med vin?

Det er egentlig de klassiske råvarer med højt syreindhold som fx. lime og citron. Grønne asparges har også altid været en lille hovedpine – de hvide er nemmere. Grønne asparges med en god vinaigre kunne være et godt match til Sauvignon Blanc eller Grüner Veltliner.

Hvad er den mest besynderlige forespørgsel, du har fået fra en gæst?

På AOC var der engang en udenlandsk gæst, der ville have en bøf fra MASH. Ikke lige et ønske, der blev opfyldt. Nogle kunder spørger også efter a la carte. Hvis man inden besøget læser på hjemmesiden – så bliver man også orienteret om, at vi kører med en fast menu. 

Kan du afsløre et pinligt øjeblik eller en bommert fra din karriere?

I mine unge dage har jeg naturligvis tabt diverse service osv, men jeg synes faktisk ikke, at jeg har lavet en rigtig stor bommert. Der var dog engang, vi havde et selskab, der selv medbragte nogle kostbare vine til “en vinmiddag-aften”. Her havde jeg ansvaret for, at de dyre dråber fra Bourgogne skulle serveres i en helt speciel rækkefølge, men jeg kom til at bytte rundt på nogle karafler, så planen sad ikke helt i skabet.

Hvis du skulle opholde dig på en øde ø i 30 dage og kun måtte medbringe 3 vine – hvilke ville du pakke i kufferten?

 Jeg ville vælge en Montrachet Grand Cru 2004 Domaine Leflaive, og så ville jeg også meget gerne have en 2018 Echezeaux Grand Cru fra Domaine Roumier; (jeg har engang været heldig at smage den fra fad – aldrig på flaske). Der er kun én årlig produktion på 300 flasker. Jeg ville også gerne have en portvin med på mit ophold. En 1940 Single Harvest Tawny fra Graham’s. Så måtte jeg vente med en 2001 d´Yquem til, jeg kom hjem igen.

Hvilke vine holder du personligt meget af for tiden?

Tysk og østrigsk Riesling er jeg glad for, men skam også både rød og hvid Bourgogne. Ellers er der også spændende Pinot Noir fra Oregon. Jeg kan godt lide at drikke lokal vin, hvis jeg spiser lokalt. En varm sommerdag i Sydfrankrig – det optimale ville jo være en rosé fra Provence. En af livets store glæder er at rejse og spise og drikke lokalt.

Bekendelsen: Hvad er din Guilty Pleasure inden for mad?

Jeg blander selv i munden pebernødder og mørk chokolade. Det er en fantastisk kombi. Hvis ikke det er hjemmebagte pebernødder, så gerne dem fra Irma.

Jeg er ikke den store nyder af sodavand eller øl – hvis man skal vælge sine kalorier, så vil jeg hellere drikke vin og en single malt whisky i ny og næ – gerne en Highland Park The Dark 17 år.

Besøg NORDs gastrobutikker her:

Banan-gulerodsmuffin

Banan-gulerodsmuffin

En lækker sprød sund muffin opskrift af Camilla Lawes
Ingredienser: 1/2 dl solsikkeolie, 2 æg, 3 spsk. honning, 1 meget moden banan, 100 g revet gulerod, 100 g havregryn, 50 g hvedemel, 25 g tranebær, 1 tsk. bagepulver, 2 tsk. vaniljesukker,
DRYS: 20 g kokosflager
Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 200 grader
Pisk honning og olie sammen med en gaffel, tilsæt ægget et af gangen og pisk til en lys cremet masse. 
Mos bananen og vend dem i sammen med fint revet gulerod.
Bland havregryn, hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen, vend det i dejen. 
Fordel dejen i muffinsforme der er foret med bagepapir, og bag dem i 8 minutter, drys med kokosflager og bag videre i 8 minutter.

læs mere
Spis dig sund i take-away fra Thai Lanna

Spis dig sund i take-away fra Thai Lanna

Skal du være sund i det nye år, elsker store smagsoplevelser og samtidig vil spare tid, så er områdets førende thairestaurant et af de bedste bud. Thai Lanna, der laver en suveræn take-away, har nemlig altid sat en ære i hjemmelavet mad helt fra bunden. Og de har lavet take-away før det kom på mode. Det er Nusara (Anna) Chamnanpradid og hendes dygtige køkkenteam, som svinger wok og gryder. De kender thaikøkkenet til fingerspidserne, og tilbereder altid frisk og sund take-away i høj kvalitet og altid med de rigtige råvarer.

læs mere
Drik spansk!

Drik spansk!

Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine personlige favoritvine, og denne gang gælder det spanske topkvalitetsvine.
Rasmus Vejbæk-Zerr er købmand i det prisvindende luksus-supermarked Hellerup Food Market (Meny) i Rotunden. Han har arbejdet professionelt med vin i 24 år. Er certificeret sommelier fra Vinakademiet og holder vinforedrag og smagninger. Hans hold Rotunden er sammenlagt nummer 1 over de seneste fem år ved DM i blindsmagning.
Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine personlige favoritvine, og denne gang gælder det spanske topkvalitetsvine.
Vine til julemaden
Josep Grau, Montsant, Spanien – topkvalitet fra Montsant i Spanien. Josep Grau har lært at lave vin i Bourgogne, hvilket betyder, at vinene er mere elegante end sædvanligt fra området. Druerne kommer fra mere end 70 små parceller med Grenache og Samsó (Carignan), hvor nogle af vinstokkene er  mere end 80 år gamle. Grenache og Samsó (Carignan) er kendt fra Rhonedalen, hvor det berømte Chateau-Neuf-du-Pape ligger. Derfor er vinene fra Josep Grau et prisvenligt alternativ, til de langt dyrere topvine fra Chateau Neuf- du- Pape, når der skal julemad på bordet.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.