Vælg en side

Smukke, velformede bryster går aldrig af mode, men måden man får dem på – altså, hvis naturen ikke har udstyret en med et drømmepar – gør. Plastikkirurg Trine Henriksen er ekspert i bryster. Hun har arbejdet med plastik­kirurgiske brystoperationer i 23 år og fedttransplantation i 10 år. Bl.a. på Rigshospitalet med brystrekonstruktioner i forbindelse med bryst­cancer, og hun har forsket i brystimplantater.
– På verdensplan har 30 millioner kvinder implantater og langt de fleste er glade for deres implantater i mange år. Men implantater er fremmedlegemer, og der kan være behov for at få dem skiftet eller fjernet senere i livet, enten af kosmetiske årsager eller hvis man har gener, forklarer plastikkirurg Trine Henriksen, og fastslår samtidigt, at der stadig er mange gode grunde til at bruge implantater. Bl.a. rekonstruktionerne, og man kun behøver én operation for at opnå den ønskede størrelse. Pushup-effekten er også kun muligt med implantater. Men der findes også en anden mulighed.

Naturlig form og følelse med eget fedtvæv

De fleste kvinder der henvender sig til Søernes Privathospital med ønsket om større bryster, vælger nemlig brystforstørrelser med eget fedtvæv:
– Der er langt mere at vinde ved at bruge kvindens eget fedtvæv, fordi man bruger kroppens eget materiale og resultatet er permanent og naturligt.
Brystforstørrelse med eget fedtvæv er et kunsthåndværk udført med en række præcisionsteknikker.
På Søernes Privathospital benyttes Bodyjet som i modsætning til tidligere tiders mere aggressive fedtsugning, er en skånsom fedtsugningsteknik, hvor ’høst’ af fedtcellerne foretages vha. vanddissektion. Fedtvævet høstes, hvor der er fedtdepoter, fx på mave, lår, knæ og ryg. Trine laver ofte en ”360-graders timeglas-fedtsugning”, og der bruges tynde kanyler, så man kun får 1-2 mm ar. Eftersom fedtvævet indeholder både fedtceller, stamceller og vækst­faktorer, har fedttransplantationen også en regenererende effekt. Gammelt arvæv, fx hvis man har fået taget implantater ud, fordi man hellere vil have fylde med eget fedtvæv, bliver blødere, og dermed pænere at se på.

Hybridbryster til særlige udfordringer

I nogle tilfælde kan man få det bedste resultat ved at kombinere teknikkerne.
– Det er altid et individuelt skøn. Hvis man fx er meget tynd, har asymmetriske bryster eller har brug for større korrektioner efter tidligere operation, vil vi gerne have fordelene ved begge teknikker.
Kombinationen af begge teknikker kaldes ”hybridbryster”. Her skaber man fylde med implantatet og injicerer fedtvæv omkring implantatet for at optimere formen, camouflere implantatet og/eller få den regenererende effekt. Fx hos meget slanke kvinder kan et lille implantat og 100 ml fedtvæv give meget naturligt resultat. De fleste brystforstørrelser med eget fedtvæv kræver to indgreb. Men er man tilfreds med at gå en skålstørrelse op, er én gang som regel nok. Uanset hvad man vælger, er det hos Søernes Privathospital altid med en forundersøgelse, hvor alle overvejelser om risici, fordele og ulemper grundigt gennemgås.

Fordele med implantat

  • Ønskede brystform og størrelse opnås i én operation
  • Runde implantater kan give brystforstørrelse og ’push-up effekt’
  • Dråbeformede implantater kan give brystforstørrelse og brystløft

Fordele med eget fedtvæv

  • Naturlig form og volumen
  • ”Win-win” fedtsugning og brystforstørrelse på samme tid
  • Minus fremmedlegeme
  • Følger naturlige vægt- og aldersforandringer
  • Regenererende effekt
  • Mildere indgreb
  • Ingen/få smerter i brystet efter indgreb

Se mere om brystforstørrelser: trinefogedhenriksen.dk

Besøg NORDs skønhedsbutikker her:


error: Indhold er beskyttet.