Vælg en side

Glem alt om dansk ustabilt sommervejr og iskoldt badevand. Drøm dig i stedet til Caribien, Mexico, Philipinerne eller bare middelhavet. Vi har plukket en lille håndfuld vidt forskellige strande til dig. Nogle du kan have næsten for dig selv. Andre du må dele med mange, og hvor det ikke skorter på aktiviteter…

1. Es Trenc / Mallorcas sidste naturstrand

Med flere bugter, kilometervis af snehvidt sand og krystalklart vand tiltrækker Es Trenc stranden på Mallorca masser af mennesker året rundt. Og det er der god grund til. Es Trenc udmærker sig nemlig ved at være den sidste store naturstrand på Mallorca og den eneste lange strand, der ikke er flankeret af høje hotelbygninger. Det er den i øvrigt beskyttet mod også i fremtiden, takket være placeringen i en nationalpark. Es Trenc ligger et stykke væk fra de store turistområder og adskiller sig fra alle de små strande ved sydøstkysten. Her, på Mallorcas vel nok smukkeste strand, ledes tankerne nemlig hen på vores egen Vesterhavskyst omkranset af gryder og klitter i en slags Bountyland-møder-Vesterhavet-symfoni.
Hvor: Mallorca
Længde: 2 kilometer
Sæson: Maj-oktober

Es Trenc NORD Magasinet

2. Koukounaries Beach / en ægæisk perle

Grækenland nærmest vrimler med fantastiske post-kort-smukke strande, men Koukounaries Beach, på den græske ø Skiathos, har ry for at være en af de ubetinget smukkeste i det Ægæiske Hav, hvis ikke i hele middelhavsregionen. Skiathos helt særlige frodighed afspejler sig på Koukounaries Beach, som er omkranset af klipper med hele skove af lysende grønne pinjetræer. Her er vandet dybblåt og krystalklart og sandet så fint som på nogen sydhavsø. Koukounaries Beach er naturligvis uhyre attraktiv på grund af sin legendariske skønhed, og du finder mange vandsportsfaciliteter, restauranter, taverner og strandbarer.
Hvor: Skiathos i Grækenland
Længde: 1,2 kilometer
Sæson: april til oktober

Koukounaries NORD Magasinet

3. Tulum / sand, vand og mayaruiner


Tulum Beach ligger cirka 140 kilometer sydøst for Cancun i Mexico og er ganske unik i den forstand, at turister automatisk og uden mindste anstrengelse, kombinerer strandlivet med kulturoplevelser. På den fantastiske strand med puddersand og turkisblåt vand, behøver man nemlig bare skubbe palmerne lidt til side og skue opad for at se de spektakulære mayaruiner, som knejser så smukt på toppen af en klippe med en helt utrolig udsigt. Tulum blev bygget i 1200-tallet, netop som Mayariget forfald tog til, så Tulum Beach er et lille stykke
paradis med umiskendelig aura af ældgammel mystik.
Hvor: Tulum, Mexico
Længde: 17 kilometer
Sæson: Hele året, tropisk klima med regntid maj-oktober

Tulum NORD Magasinet

4. La Minitas / paradis i Den Dominikanske Republik


De caribiske øer er alle kendetegnet ved deres fantastiske kyststrækninger, og Den Dominikanske Republik er absolut ingen undtagelse. La Minitas beach er en af de smukkeste strande i Den Dominikanske Republik, men den er privat, så det er ikke alle beskåret at få adgang. Lykkes det alligevel for dig, finder du kridhvidt sand, lysende blåt vand og palmer med rødder i vandkanten. På La Minitas behøver sjælen ikke at holde sig i ro hele tiden. Vandet er perfekt til alle former for snorkling, dykning, vandski, vandcykling, kajaksejlads og vindsurfing – og du tilbydes det hele her. Massage på stranden, lækre restauranter og eksotiske drinks er lige ved hånden, så du kan roligt planlægge at nyde solen hele dagen, uden at kede dig et sekund.
Hvor: Den Dominikanske Republik, Caribien
Længde: 400 meter
Sæson: Hele året, tropisk klima med regntid juni – oktober

Minitas Beach NORD Magasinet

5. White beach / Bountydrømme

315 kilometer syd for Manilla på Philipinerne ligger den lille paradisø Boracay. Her bliver selv det smukkeste fotografi gjort til skamme på den 4 kilometer lange og 100 meter brede sandstrand, White Beach, som ville gøre sig strålende som location for en Bounty reklame. Her myldrer det med eksotiske farvestrålende fisk, delfiner og havskildpadder i det krystalklare vand. Dette er stranden, der opfylder drømmen om paradis, men du kan samtidig snorkle, fiske, sejle og dyrke flere slags vild vandsport. På grund af White Beach skønhed er den godt besøgt, men størrelsen gør, at der aldrig bliver det mindste trangt.
Hvor: Boracay Island, Phillipinerne.
Længde: 4 kilometer
Sæson: Hele året, tropisk klima med regntid juni-september

White sandy beach in Boracay

6. Anfi Beach / Caribien møder Gran Canaria

Lidt mere tropisk, lidt mere eksotisk. Og lidt mere caribisk. Anfi Beach ligger mellem Arguineguin og Puerto Rico på Gran Canaria, men er alligevel bogstaveligt talt beslægtet med Caribien. DNA’en findes bevisligt i sandet, som er fragtet hele vejen fra Caribien. Anfi Beach er en lille lækker strand, måske den bedste på hele Gran Canaria. Placeringen i bugten danner en lagune, der gør Anfi Beach yderst velegnet for børn, for vandet er roligere og lunere end andre steder og høje bølger en sjældenhed. Der er masser af aktiviteter i form af vandsport og en fin restaurant midt på stranden. Butikker, barer og supermarked findes lige i nærheden.
Hvor: Arguineguin på Gran Canaria
Længde: 250 meter
Sæson: Hele året

Anfi Beach NORD Magasinet

Besøg NORD’s Kultur butikker her:

Kim Boye: Caminoen har sat mig endnu mere fri

Kim Boye: Caminoen har sat mig endnu mere fri

At gå Caminoen har for mentaltræner Kim Boye været ’som en tur med hunden gange hundrede’. Og særligt én oplevelse på den 900 kilometer lange vandring gjorde hele forskellen. Det var dag 15 på Caminoen, at den høje, stærke mand, som i årevis havde trænet mentalt med almindelige mennesker, sportsstjerner og utilpassede unge til større selvværd, blev ramt af frygt: — Der var 42 kilometer til den næste destination, og jeg havde derfor valgt at tage natten i brug. På et tidspunkt ankom jeg til en kæmpestor skov i bælgravende mørke. Men noget i mig fik mig til at fortsætte, mærke efter og sanse skoven. Efter 2-3 timer slap frygt og angst fuldstændig sit tag i mig. Det var så essentielt, at jeg brød ud i tårer, fordi frygten handlede om oplevelser i min opvækst.

læs mere
Danmark kan også!

Danmark kan også!

Vi leder med lys og lygte efter eksotiske feriedestinationer i udlandet, men du må ikke glemme det lille ordsprog der lyder – ude godt, hjemme bedst. Måske er der noget om snakken. Vi kan skrive side op og side ned om de mange skønne destinationer, der findes verden over. Og det gør der virkelig. Men vi skal heller ikke glemme, at vi selv sidder på en skat af gode og smukke ferieoplevelser.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.
X