Denne tærte er utrolig let at tilberede, da bunden ikke skal bages først.
Brug lige de sommerbær, du har lyst til. Server tærten lun med creme fraiche, flødeskum eller som mig – med en god vaniljeis.
BUND:
150 g koldt smør
200 g hvedemel
1/2 dl flormelis
1 æg
1/2 spsk. koldt vand
FYLD:
3 æg
3 dl. græsk yoghurt
2 dl sukker
100 g marcipan I små stykker
125 g hindbær
30 g mandler, hakkede
Skær smør i små terninger og gnid sammen med mel og flormelis. Tilsæt æg og vand og saml dejen. Pak dejen i film og stil i køleskabet i 30 minutter. Rul dejen ud og fordel i en smurt form 15 cm x 30 cm eller en rund på 22 cm i diameteren. Pisk ingredienserne til fyldet sammen og hæld over bunden. Fordel bær og mandelmassen på fyldet. Bag tærten i 40 minutter ved 185 grader.
Cheesecake med lime, marengs og tørret hindbær
Blend digestivekiks helt fint, tilsæt smør, og kør godt igennem. Tryk kiksemassen ud i en smurt springform på 20 cm i diameteren. Stil bunden på køl, mens du tilbereder fyldet.
Pisk æggeblommer med sukker til det er hvidt, rør Philadelphia i til en cremet masse. Tilsæt fintrevet limeskal.
Bananbrød med kokos
Er der en rest, så skær det i tykke skiver og rist og spis til morgenmad med syltetøj eller peanutbutter. Ingredienser: 3 hele æg, 100 g farin, 125 g smeltet smør, 4 modne bananer, 125 g hvedemel, 100 g kokosmel, 1 tsk. bagepulver, kornene fra en stang vanilje, drys, kokosflager
Krydret chokoladekage med marcipan og mandler
Den hvide chokolade flyder ikke ud i dejen, men ligger som små smeltede klumper inde i kagen. Smager dejligt.