GODE VINE I 40 ÅR
1981 var en ganske særlig årgang. Det var nemlig året, hvor Karlin ”Kalle” Nielsen udskiftede sin købmandsforretning med en ny tilværelse som vinhandler på Kongevejen i Holte. Siden kom der flere butikker til, og i 2002 slog Holte Vinlager dørene op til butikken på Smakkegårdsvej i Gentofte. Dengang som nu er ambitionen at være leverandør af markedets bedste vinoplevelser. Det er også her, vi møder sønnen og butiksejeren Claus Nielsen, der desuden er daglig leder for hele butikskæden. Andre dygtige folk på gulvet i Gentofte er Christoffer Erichsen, der har en enorm viden om vin. Og som også har næse for at sætte de rigtige druer sammen med mad, der løfter den samlede smagsoplevelse til et nyt niveau.
Holte Vinlager tæller 15 unikke butikker fordelt over næsten hele landet, samt en online vinhandel.
VIDEN, PASSION OG UNIK SERVICE
Men hvad kræves der for at være en succesfuld vinhandler gennem 40 år og klare sig i dagens konkurrence?
– Ud over at brænde for god vin, er vores service helt unik. Vi elsker at møde kunderne helt tæt på, lytte til dem og dele vores vinoplevelser. Og vi sætter en ære i at levere helt til døren, om det så bare er et par flasker portvin til fru Nielsen henne om hjørnet, siger Claus Nielsen.
Både det tætte forhold til leverandørerne på vin-slottene og det flade hierarki i kædens 15 butikker tæller på plussiden, når man skal fastholde successen. Ejerne står selv på gulvet og fortæller med indsigt og gode historier om de ædle dråber.
– Ingen kan overleve alene på gode tilbud, men pris, kvalitet og rådgivning er vores stærkeste kort, uddyber Claus Nielsen.
– Og så tilbyder vi også gratis levering i hele lokalområdet.
JUBILÆUMSTILBUD FRA SYDITALIEN
Et jubilæumsår skal naturligvis krydres med ekstraordinært gode tilbud, så i januar og februar kan kunderne fylde vinreolen op med udvalgte sager fra spændende producenter. Og selvfølgelig har Holte Vinlager også sin helt egen jubilæumsvin med jubilæumsetiket. En laber syditaliener, lavet på en meget gammel drue, der først er blev genopdyrket inden for de sidste 10 år. Susumaniello, hedder druen, der er kraftig i udtrykket og med en god frugtdybde. Med en pris på 59 kr. mod normalt 100 kr. skal den nok bliv vinterens store sællert.
Besøg NORDs gastrobutikker her:
En sommeliers bekendelser: Christian Aarø
Indehaver og chefsommerlier, AOC 2 stjerner i Guide Michelin samt medindehaver af Restaurant No. 2 og Trio.
En smule Californien på flaske
Siden 2009 har danske familien Borcher dyrket druer og produceret vine i verdensklasse i bjergene nord for San Francisco. Fra september 2022 kan de gode dråber også opleves på Jægersborg Allé.
Sig CIAO til din Sangria
Prøv en forfriskende klassiker i nye klæder: an Italian Sangria! Fyld et coupe glas med is, hæld Antica Formula over og placer appelsin skiverne i siden og jordbær på toppen, fyld derefter op med lemon sodavand
og pynt med basilikum.