Vælg en side

Historien om Vermouth starter i Torino i 1786, da Antonio Benedetto Carpano studerede til urtelæge.

Han var inspireret af af den tyske hedvin, der er lavet af malurt, en krydderurt, der oprindeligt blev tilsat billig vin for at skjule den rå smag af alkohol. Carpano eksperimenterede med kombinationen af urter, krydderier og moscatel (hedvin), der affødte opfindelsen af vermouth-formlen.
Vermouth er således vinbaserede likører, der i dag følger en streng produktionsproces: Den skal bestå af mindst 75% vin, have en minimum alkoholprocent på 14,5%, og så skal den indeholde artemisias (bynke), det er disse karakteristiske elementer, som giver den komplekse smag.
Vermouth er en trend, der bevæger sig med sneglefart fra specialforretningerne ind i hjemmet som en yderst delikat aperitif til store og små selskaber. Så skulle du være fristet til at gå på udkig efter en vermouth til næste arrangement, er Carpano produkterne blandt de bedste i verden.

(Fra venstre) Carpano Botanic Bitter: Det nyeste bitre medlem af Carpano familien. Den indeholder ti forskellige urter og produceres på vermouthmanér, men kategoriseres som en bitter – en multifaceted bitter! Punt E Mes: En Carpano legende, der består af: one point sweetness and half a point of Carpano bitterness. Classico: Sammenlignet med Antica Formula emmer denne af mild citrusfrugt og vanilje oter, og er perfekt til cocktails. Carpano Antica Formula 1786: Den er en hyldest til den originale vermouth af Antonio Benedetto, og er velkendt for sine noter af vanilje.

(Fra venstre) MI-TO og Negroni: Er familiens små ikoniske lomme-aperitif, der er komponeret af forskellige Carpano-produkter, og som akkompagnerer dig til enhver lejlighed. Smag dig frem til din favorit! Fyld ingredienser i glasset og rør rundt. Carpano Bitter Sweet: 4 cl Carpano Botanic Bitter, 1 cl citronsaft, 2 tsk. kirsebærsirup (brug resterne fra julen) Top med Coca-Cola. The 2 PM cocktail: 4 cl Carpano Botanic Bitter, 1 cl rabarbersaft eller sirup, 1 cl citronsaft, 3 dråber saltvand, Top med hyldeblomst-tonic

 

Besøg NORDs gastro butikker her:

Drik spansk!

Drik spansk!

Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine personlige favoritvine, og denne gang gælder det spanske topkvalitetsvine.
Rasmus Vejbæk-Zerr er købmand i det prisvindende luksus-supermarked Hellerup Food Market (Meny) i Rotunden. Han har arbejdet professionelt med vin i 24 år. Er certificeret sommelier fra Vinakademiet og holder vinforedrag og smagninger. Hans hold Rotunden er sammenlagt nummer 1 over de seneste fem år ved DM i blindsmagning.
Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine personlige favoritvine, og denne gang gælder det spanske topkvalitetsvine.
Vine til julemaden
Josep Grau, Montsant, Spanien – topkvalitet fra Montsant i Spanien. Josep Grau har lært at lave vin i Bourgogne, hvilket betyder, at vinene er mere elegante end sædvanligt fra området. Druerne kommer fra mere end 70 små parceller med Grenache og Samsó (Carignan), hvor nogle af vinstokkene er  mere end 80 år gamle. Grenache og Samsó (Carignan) er kendt fra Rhonedalen, hvor det berømte Chateau-Neuf-du-Pape ligger. Derfor er vinene fra Josep Grau et prisvenligt alternativ, til de langt dyrere topvine fra Chateau Neuf- du- Pape, når der skal julemad på bordet.

læs mere
Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler vin

Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler vin

Côtes de Bourg er en af de ældste appellationer i Bordeaux AOC. Området ligger ca. 35 kilometer nord for Bordeaux by, på højre side af Garonne- og Dordogne floden, og 35 km nordvest for Pomerol og Margaux. Vinene fra dette område kan godt virke lidt rustikke, men jeg er stødt på Château Puybarbe, hvor den lidt blødere frugt er fremherskende, uden de rustikke tanniner som ofte kan være en udfordring. Château Puybarbe holder generelt på deres vine lidt længere før frigivelse, hvilket gør, at de har mere modenhed og balance. Disse to vine holder jeg især meget af, og de har tårnhøj kvalitet.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.