Min absolutte favoritdessert, her er det en variation med ananas. Nyd den lun som den er, eller med flødeskum eller vaniljeis.
Antal: 8 personer
Tid: 20 minutter
Komfurtid: 15 minutter.
Ingredienser
1 ananas
180 g sukker
100 g smør
1 rulle butterdej
Tilbehør
Vaniljeis eller flødeskum
8 små tærteforme på 8 cm
i diameter. Smør til formene.
Tænd ovnen på 210 °C.
Skær enderne af ananassen med en skarp kniv, stil den ret op, og skræl den fra top til bund. Skær den i 8 tykke skiver, og fjern stokken i midten af hver skive med en lille udstikkerform eller en kniv.
Smelt sukkeret på en pande ved svag varme, til det er gyldent. Tilsæt smørret, og lad det skumme op. Tag gryden fra varmen, og rør godt. Hæld den varme karamelmasse i de let smurte forme, og læg en ananasskive i hver form (skær skiverne til, hvis de er for store). Del butterdejen i otte firkanter. Læg et stykke butterdej over hver form, og skub den godt ned i kanten hele vejen rundt.
Bag tærterne midt i ovnen i 13-15 minutter, til butterdejen hæver flot op og bliver gylden.
Vend tærterne ud på tallerkener, så karamellen flyder med ud, og server dem, som de er, eller med is eller flødeskum.
Camilla Zarah Lawes
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye opskrifter og ideer. Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt, smager godt, er enkelt og sundt. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Nem tærte med sommerbær og is
Denne tærte er utrolig let at tilberede, da bunden ikke skal bages først. Brug lige de sommerbær, du har lyst til. Server tærten lun med creme fraiche, flødeskum eller som mig - med en god vaniljeis. BUND:150 g koldt smør200 g hvedemel1/2 dl flormelis 1 æg1/2 spsk....
Æblekage med tranebær & stjerneanis
Der er intet bedre end duften af nybagt kage. Sæt kagen i ovnen lige før dine gæster kommer og servér den lun med kold vaniljeskyr. Du skal bruge: 3 æg, 50 g tranebær, 140 g rørsukker, 140 g smeltet smør, 150 g hvedemel, 1 tsk. bagepulver, 4 æbler, 1 spsk. kanel, 2 tsk. knust stjerneanis, 6 spsk. rørsukker, Smør til formen. Vaniljeskyr: Pisk æg med sukker. Tilsæt smør, hvedemel og bagepulver. Skyl æblerne, skær 1 af æblerne i fine terninger, og de andre i tynde både. Vend æbleterninger og tranebær i dejen, og kom den i en smurt springform på 20 cm. Læg æblebådene i cirkler oven på dejen. Bland kanel, stjerneanis og rørsukker sammen og drys over kagen. Bag kagen i 35 min ved 180 grader, servér gerne lun med kold vaniljeskyr.
Chokoladekage med tørret frugt og kokos
Skøn sund chokoladekage, der er glutenfri. Den smager himmelsk!