Vælg en side

Endelig genopstår kunstmuseet Ordrupgaard igen efter fire år. NORD Magasinet var med til indvielsen af den vellykkede tilbygning, som gør museet dobbelt så stort – langt det meste under jorden.

Allerede i slutningen af juni kunne vi tage et lille forskud på glæderne med en sprudlende udstilling af Tal R i to af Ordrupgaards nye rum. Midt i august blev den nye tilbygning indviet. Det er den internationalt berømmede norske tegnestue Snøhetta, som står bag.

Skulpturelt tag

1750 m2 er museet blevet udvidet med, men ude fra parken ser man kun en cirka 1,5 meter høj skulpturel stålkonstruktion, som leder publikum hen imod indgangen. I virkeligheden er den taget på den store nye underjordiske sal, hvor museets enestående franske samling nu befinder sig. Tagets overflade, som reflekterer lyset og himlen, er en hilsen til impressionisternes penselstrøg.

Det gamle museum

Henny og Wilhelm Hansen, som anskaffede sig den utrolige impressionistiske samling, fik i 1918 bygget herskabsvillaen, tegnet af Gotfred Tvede. De testamenterede hus og samling til staten under forudsætning af, at det blev åbnet for publikum.

Kronprins Frederik var med til den store bevågenhed.

Udvidelser

Den første store udvidelse, som nogle elsker og andre er mindre begejstrede for, var tilbygningen i 2005 af den iranske nu afdøde arkitekt Zaha Hadid. Den nye tilbygning fuldender nu værket og binder bånd mellem det gamle og det nye. Snøhetta har ønsket og er lykkedes med at ændre husets funktionalitet, så det får et mere naturligt cirkulært flow igennem samlingerne.

Underjordiske udstillinger

Der er i alt fem nye underjordiske rum. To er til skiftende udstillinger. De øvrige tre er tegnet til Ordrupgaards samlinger, som nu kan være ophængt i sin helhed. Samtidig fremtidssikrer det under­jordiske smykkeskrin, som Snøhetta kalder det, også den fine kunst, nu hvor den opbevares ved konstant temperatur.

Alt spiller sammen

Finn Juhls hus, som også er en del af Ordrupgaard, er er gesamtkunstwerk, hvor hus, natur, møbler og kunst spiller sammen. Sådan er Snøhettas tilbygning også tænkt, siger Snøhettas grundlæggende partner, arkitekt Kjetil Trædal Thorsen, ved indvielsen.

 

Besøg NORDs kultur butikker her:

Inspirerende Ordrupvej

Inspirerende Ordrupvej

Det er blevet endnu mere attraktivt at shoppe og færdes på Ordrupvej. Nye butikker er dukket frem, og når det er mørkt, lyser gadelamperne smukt op. Der er sket rigtig meget den seneste tid på Ordrups hovedgade. Ikke bare har kommunen sat ny, flot gadebelysning op, men nye butiksejere har slået dørene op til nye butikker. Blandt andet kan du nu blive inspireret med spændende boligindretning, vælge mellem flere cafeer, synde med de lækreste bagerkager, shoppe i velassorterede tøjbutikker og blive mæt med smagfuld take-away eller smørrebrød.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.