Hvor stammer snurren fra? De svampede, snaskede snurrer, bagt med gærdej og med en duft og smag af kardemomme og kanel, er oprindeligt svenske, hvor de som regel går under navnet kanelbullar.
Hvordan tester vi? Vores kageekspert bliver præsenteret for 5 kager uden at vide hvem, der har bagt dem. Hun vurderer kagernes udseende, smag og konsistens.
En god snurre ifølge testsmageren
Den skal have masser af smag og med god sejhed og skorpe der møder den bløde remonce, og bagt med mange tynde lag – fx som en knude eller en spiral
BAKERY BY HERMANN
Det ligner en kanelstang. Flot afbagning. Virker let. Sukkerkorn på toppen og med smag af både kardemomme og kanel. Lige før det er for meget af det gode, men det smager virkelig af noget. Den kraftige smag af kanel og kardemomme fjerner lidt fokus fra dejen, som ikke er helt i top.
BREADHOUSE
Man kan smage om dejen har fået meget kærlighed, og denne dej har nok ikke fået så meget! Remoncen har heller ikke helt den raffinerede smag, og man har ikke udnyttet muligheden for at lave de tynde dejstrenge. Til gengæld er dejen perfekt saltet.
THE BREAD STATION
Den ser flot ud. Er helt vild med måden, man har bundet knuden på. Flot højde på. Flot afbagning på top og bund. Vild med sukkerstadset på toppen. På minussiden er dejen, som virker en lillebitte smule kedelig.
EMMERYS – FAVORIT
Jeg gætter på, at der er blevet brugt den gode, dyre kanel. Jeg synes den er lykkes så godt med balancen bestående af god afbagning, smag og saftig konsistens med dejlig skorpe. Der kunne dog godt være lidt mere salt i dejen.
Favoritten er 1 fra Emmerys: Et svært valg for jeg har hele tre favoritter! 1, 3 og 4 er virkelig skønne snurrer, men vælger 1, fordi balancen er så god.
TAFFELBAY
Der er brugt kardemomme og ikke kanel. Dejligt, at man har glaseret den en lille smule, og selvom den virker lidt æggekageagtig øverst, så ser den blank og lækker ud. Kardemomme blandet med birkes eller chiafrø. Kraftig duft. Rigtig meget smag i. Måtte godt være bagt lidt mere.
Med kanel eller kardemomme – eller måske begge dele!
Annemette Voss
Uddannet i arkitektur og design fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Autodidakt bageekspert og vinder af Den store bagedyst og Den store julebagedyst 2013. Har skrevet 16 kogebøger og skriver p.t. på to nye. Den ene om chokolade. Har 75.000 unikke læsere på bloggen Annemettevoss.dk
Besøg NORDs gastro butikker her:
Nord tester kanelsnegle
Hvem kan ikke lide en lækker kanelsnegl? Kageekspert Annemette Voss i Charlottenlund fandt den bedste i en blindsmagning mellem 5 skønne kanelsnegle.
NORD tester thebirkes
Tebirkes er en af danskernes, såvel som Annemette Voss’, yndlingsbagværk. Vi fik kageekspertens vurdering af fem skønne tebirkes lavet med masser af lokal kærlighed og bagerflid. Annemette Voss om tebirkes: Der er meget, som kan gå galt, når man laver tebirkes, fordi man har med en dej at gøre, som er teknisk svær. Altså en wienerbrødsdej som skal have de her famøse 27 lag. Den skal kunne flage og falde fra hinanden, og remoncen skal helst forblive indeni kagen, og der skal være nok af den, så man får denne lækre, karamelliserede følelse i munden. Bagningen skal selvfølgelig være god, og endelig er der spørgsmålet om, man bruger smør eller margarine.
Nord tester flødeboller
Vi elsker flødeboller, og vi bad kageekspert Annemette Voss i Charlottenlund om at finde de 3 bedste blandt 7 skønne flødeboller. En flødebolle er en lille, lækker, delikat sag, som skal kunne nappes i 5-6 mundfulde. Balancen mellem nok skum, bund og chokolade skal bidrage til oplevelsen. For meget chokolade kvæler smagen af skum og bund. Ligeledes vigtigt med et sprødt knæk i chokoladen sammen med skummets fluffy, søde og en anelse seje konsistens, og uanset hvad bunden er lavet af, så skal den også bidrage med smag og tekstur. Den perfekte flødebolle ifølge Annemette Voss