Vælg en side

At gå Caminoen har for mentaltræner Kim Boye været ’som en tur med hunden gange hundrede’. Og særligt én oplevelse på den 900 kilometer lange vandring gjorde hele forskellen.

 

Det var dag 15 på Caminoen, at den høje, stærke mand, som i årevis havde trænet mentalt med almindelige mennesker, sportsstjerner og utilpassede unge til større selvværd, blev ramt af frygt: – Der var 42 kilometer til den næste destination, og jeg havde derfor valgt at tage natten i brug. På et tidspunkt ankom jeg til en kæmpestor skov i bælgravende mørke. Men noget i mig fik mig til at fortsætte, mærke efter og sanse skoven. Efter 2-3 timer slap frygt og angst fuldstændig sit tag i mig. Det var så essentielt, at jeg brød ud i tårer, fordi frygten handlede om oplevelser i min opvækst.

 

Har altid drømt om Caminoen

Det er lidt over to år siden, at den mentale kriger Kim Boye besluttede at gå Caminoen. – Det var en følelse af frihed, der talte til mig, og jeg var nået til et sted i mit liv, hvor jeg havde tiden og økonomien til at gøre noget, jeg længe havde ønsket mig. En julidag i 2018 vinkede han farvel til sin udkårne Pernille Aalund for at gå én af de pilgrimsruter, som alle ender i den spanske by Santiago de Compostela. Kim valgte den længste af ruterne – Camino del Norte. Omtrent 850 kilometer med bjerge, dale, små idylliske landsbyer og spanske kyststrækninger, men som blev til omkring 900 kilometer på fire uger, fordi han først gik 42 kilometer forkert.

 


Pernille Aalund stod klar i lufthavnen for at modtage sin kriger efter caminoen.

 

Tilgav dysfunktionel opvækst

– De første 4-5 dage var jeg så fokuseret på min planlægning, at jeg glemte at lægge mærke til de gule pilgrimspile, der viser én på vej, siger Kim, der også havde købt dyrt udstyr før afrejse. Noget han ikke ville gøre i dag. – Det handler om at gå og blive forført af turen, og til dét behøver man ikke andet end et par gode løbesko og en let rygsæk.

Kim har aldrig lagt skjul på, at den mentale rygsæk til gengæld har skullet klare en del. Opvæksten i Ballerup i en børneflok på tre var dysfunktionel ud over alle grænser. Faren var alkoholiker og agerede alfons for sin kone. Børnene levede i en virkelighed, som ikke lignede andres. – Min mor var blevet seksuelt misbrugt op igennem sin egen opvækst, og som 19-årig var hun allerede mor til tre, og slet ikke i stand til at tage vare på mig og mine to søskende. Men den nat i skoven på Caminoen, så jeg mine forældre i et helt andet lys. I det fysiske mørke fik jeg adgang til mit eget mørke, og mærkede mine forældre som mere end min smerte, og jeg tilgav dem på et niveau, jeg aldrig havde tilgivet dem før.

 


Som pilgrim skal du ’bare’  følge de gule pile. Caminoens endestation: Katedralen i Santiago de Compostela.

 

Vandring skræller lagene af

Oplevelsen gjorde også, at der kom en helt anden frihed over resten af Caminoen. – Dagen efter sad jeg på en bjergskrænt og betragtede nogle ørne med sådan en lykkefølelse af, at jeg ikke behøvede mere end dét. Kim gik dog videre. Også med vabler på fødder, der om morgenen ikke havde lyst til mere. – Man bliver ved, fordi det en ekstrem frihedsfølelse, når man kommer ind i den helt enkle rytme med at gå, spise og sove. Det er en tur med hunden gange hundrede. De gode tanker, man har derhjemme på vej til stranden, er langt dybere og vildere på en Camino, og det er følelser, jeg stadig kan få fat i.

 

Den mentale kriger Kim Boye
Tidligere professionel fodboldspiller. En skade fik ham til at stoppe i 1998. Er uddannet pædagog og terapeut og har arbejdet med unge udsatte i 15 år. Er i dag mentaltræner for professionelle sportsfolk og andre, der ønsker livsforandring igennem Den mentale kriger, som også er populære videoer på YouTube og Facebook. Bor i Hundested med sin hustru Pernille Aalund, en hund, katte og fugle. Har tre sønner fra et tidligere forhold. Parret udgiver også videoerne Den mentale kriger – parforhold.

Caminoen
En af verdens mest kendte pilgrimsruter, som fører til apostlen Jakobs grav i den spanske by Santiago de Compostela. Vandringen kan begyndes flere forskellige steder, men alle ender ved katedralen i Santiago. I 2019 gik 327.378 pilgrimme fra næsten 200 forskellige lande en af pilgrimsruterne igennem Spanien, Frankrig og Portugal.

 

Besøg NORD’s Sundhedsbutikker her:

Q&A med Holger Rune  fra Gentofte

Q&A med Holger Rune fra Gentofte

Har du også fulgt Holger Rune i sommerens nervebidende tenniskampe? Vi fangede det unge stortalent på farten mellem verdensturneringer og bopælen i Monaco, og fik en snak om tennis og om at leve sit drømmeliv.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.