Vælg en side

Psykoterapeut og coach Asger Laursen valgte at gå uden om det danske behandlersystem, da han blev syg med aggressiv lymfekræft. Få hans beretning om at tage ansvar for egen sundhed.

Vinter 2021. Jeg er 41 år og utrolig træt. En dag opdager jeg en lymfeknude på halsen. Jeg sveder også mere om natten, og der kommer flere knuder. Tre i alt. Nærmest kastanje-størrelse. Min læge igangsætter kræft-pakken, og Rigshospitalets PET-scanning viser, at hele min krop lyser op som et juletræ. Væv, kirtler og lunger har det rigtig skidt, og det har jeg også. Aggressiv lymfekræft i stadie fire, som har spredt sig til tarme, hud, væv og rygsøjle. Lægerne siger, at jeg dør, hvis ikke jeg får kemoterapi med det samme. Højdosis seks gange i seks måneder. Og min overlevelseschance er stadig kun 65 procent.

Asger Laursen blev helbredt for aggressiv kræft med alternativ behandling.

”Sundhed er ikke kun ens fitnesskort og grønne sandwich, men hvordan vi har det i hovedet.”

Hele mennesket

Jeg er et meget holistisk menneske, og da jeg finder ud af, hvor mange bivirkninger, der er med højdosis kemoterapi, og man kun behandler symptomet og ikke hele mennesket, træffer jeg beslutningen om at se mig om efter andre muligheder i udlandet. Det er dog voldsomt angstprovokerende at lægge sit gule sygesikringskort fra sig og træde uden for systemet, men via en uafhængig kræftpatientforening kommer jeg i kontakt med den tyske cancerklinik Arcadia Praxisklinik i Bad Emstal, som siden 2006 har behandlet kræftpatienter fra hele verden.

200+ timers superbehandling

Jeg bliver indskrevet på Arcadia og går i gang med et knapt fem ugers intensivt kræftbehandlingsforløb, som består af mange tests og 50 timers ugentlig behandling. Bl.a. lavdosis-kemo, faste, insulin – fordi kræft er sulten efter sukker – naturlig kemo, bl.a. gurkemeje og selen, varmeterapi – fordi kræftcellerne ikke kan holde til varmen og dør – iltning af blodet, som er inflammationsbekæmpende, massage og terapi med mindfulness og tilgivelse. Og meget mere. En lang række sammenhængende metoder, som arbejder for, at jeg skal få det bedre. Det er en vild oplevelse, og jeg får det bedre.

Den tyske klinik, hvor Asger fik intensiv behandling for kræft.

The Assana
Midt i sit kræftforløb flyttede Asger Laursen sammen med Saszeline Dreyer til Stevns, hvor de åbnede healinghuset The Assana. Her tilbyder parret healende sundhedsophold, og de afholder også foredrag og kurser i samarbejde med cancerklinik Arcadia Praxisklinik. Theassana.com

Crowfunding
Asgers kæreste Saszeline Dreyer indsamlede 250.000 kr. til Asgers kræftbehandling, som i alt kostede 320.000 kr. inkl. ophold.

Besøg NORD’s Sundhedsbutikker her:

Musthaves fra House of Wonder

Musthaves fra House of Wonder

Siden 1988 har danske House of Wonder skabt 100 procent naturlige produkter med fokus på pleje, lindring og behandling af en bred vifte af hudproblemer og gener. Inspireret af naturens kræfter og ingredienser står House of Wonder bag ikoniske produkter såsom White Wonder og Blue Wonder, der har opnået nærmest kultstatus som bestsellere hos både influencere og helt almindelige danskere, der slås med hudproblemer eller diverse gener og smerter.

læs mere
Find din livskraft på ny

Find din livskraft på ny

Regine Ladenburg har en baggrund fra den finansielle sektor som leder og coach. Hun bruger sin lange erfaring og viden fra sit arbejde med menneskers trivsel og udvikling, når hun i sit samtale-terapeutiske rum favner mennesker, der savner livskraft og sidder uforløste fast i parforhold uden lidenskab.

Menneskers trivsel og udvikling har altid været omdrejningspunktet i mit arbejdsliv. Afsættet var en akademisk baggrund som cand. scient. pol. men det blev finanssektoren, hvor jeg fandt bundklang for min udvikling både fagligt og personligt. Lige indtil det en dag, hvor det ikke længere føltes som udvikling, men som det modsatte. Så var det tid til at bygge mere på.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.