Disse vidunderlige muffins kan også bages med blåbær, eller solbær.
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader.
Pisk æg og sukker godt sammen. Bland creme fraiche og smør i dejen og rør godt.
Kom hvedemel, bagepulver og vaniljepulver i dejen og rør, til du har en ensartet dej.
Skyl hindbærrene forsigtigt og vend dem i dejen med en dejskraber. Hak chokoladen i mindre stykker og vend i dejen.
Smør muffinsformene eller for dem med bagepapir og fordel dejen i formene. Bag kagerne midt i ovnen i 10-15 minutter, til de er let gyldne og flot hævet. Tag kagerne ud af formene og lad dem køle af.
Antal: 10
Tid: 20 minutter
Bagetid:15 minutter
INGREDIENSER
2 æg
200 g sukker
1½ dl creme fraiche 18%
100 g smeltet smør
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
100 g hvid chokolade
250 g hele hindbær
Camilla Zarah Lawes
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye opskrifter og ideer.
Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt, smager godt, er enkelt og sundt.
Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
Tærte med bær og appelsin-vaniljecreme
Fine kager med hindbær, hvor du også kan bruge blåbær eller jordbær.
NORD elsker citronmåne med marcipan & mynte
Camilla Zarah Lawes: Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye opskrifter og ideer. Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt smager godt, er enkelt og sundt. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
Banan-gulerodsmuffin
En lækker sprød sund muffin opskrift af Camilla Lawes
Ingredienser: 1/2 dl solsikkeolie, 2 æg, 3 spsk. honning, 1 meget moden banan, 100 g revet gulerod, 100 g havregryn, 50 g hvedemel, 25 g tranebær, 1 tsk. bagepulver, 2 tsk. vaniljesukker,
DRYS: 20 g kokosflager
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader
Pisk honning og olie sammen med en gaffel, tilsæt ægget et af gangen og pisk til en lys cremet masse.
Mos bananen og vend dem i sammen med fint revet gulerod.
Bland havregryn, hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen, vend det i dejen.
Fordel dejen i muffinsforme der er foret med bagepapir, og bag dem i 8 minutter, drys med kokosflager og bag videre i 8 minutter.