Grød er hipt. Men selv hippe grødspisere har brug for variation. Og har du en rest havregrød fra i morges, er du allerede halvvejs.
DET SKAL DU BRUGE:
(til 4 snackglade)
250 gram havregryn
4 dl vand
10 gram fint salt
40 gram smør
60 gram fintrevet fast ost, fx Vesterhavsost
80 gram æggehvide (1 bæger svarer til ca. 52 g)
SÅDAN GØR DU:
1.
Lav en tyk grød af havregryn, vand og salt. Varm grøden godt igennem.
2.
Tilsæt smør og ost, mens massen er varm, og rør kraftigt.
3.
Tag gryden af varmen og lad den køle ned, til den er lun.
4.
.Tilsæt æggehvider og rør godt.
5.
.Smør massen ud på bagepapir i et lag, ca. 2-3 mm tyk.
6.
Bag kiksemassen i 130 grader varmluft i cirka 2 timer. Kiksen er færdigbagt, når den er let gylden og sprød.
7.
Lad den køle af på køkkenbordet og bræk den i stykker.
Tip!
Nyd kiksene som snack. Og (hvis der er flere tilbage), server dem til tapas eller ost.
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Opskrift: Tarte tatin med ananas
Min absolutte favoritdessert, her er det en variation med ananas. Nyd den lun som den er, eller med flødeskum eller vaniljeis.
Opskrift: Brownie og jordbær
En klassisk dessert, der har fået et lille tvist af stjerneanis. Pærerne kan tilberedes flere dage før og opbevares i køleskabet i lagen.
Hindbærmuffin
En klassisk dessert, der har fået et lille tvist af stjerneanis. Pærerne kan tilberedes flere dage før og opbevares i køleskabet i lagen.