Vælg en side

Kampen mod en grusom sygdom og cykelsport er forenet i et unikt velgørenhedsprojekt. Hvert år cykles der for Børne Hjernecancer Fonden i Cycling Challenge. Det er indtil videre blevet til 4,5 millioner kroner.

At 60 amatørcykelryttere i selskab med Rolf Sørensen og Jørgen Marcussen sidste år befandt sig et sted på en af cykelsportens sværeste stigninger, Mont Ventoux i Sydfrankrig, skyldes en lille pige, der blev tre år.

– Da vi mistede Emili, ville vi i stedet for blomster til begravelsen hellere have, at man donerede penge til forskning. Men vi fandt ud af, at der ikke eksisterede forskning på området, siger Anette Overby. Mor og stifter af BHCF – Børne Hjernecancer Fonden.

Forskning mangler

Hvert år rammes knap 200 børn i Danmark af kræft, og hjernekræft, som Emili fik, udgør den næststørste gruppe af kræfttilfælde hos børn med knap 50 tilfælde årligt. I Danmark er kræft den største sygdomsrelaterede årsag til at børn over 1 år dør, og heraf dør flest af hjernekræft. Anette Overby og hendes mand Chris Høiriis får ikke deres datter tilbage, men de kan med Cycling Challenge gøre en forskel for andre børn. Hvad de mange penge skal bruges til, bliver i øjeblikket vurderet af BHCF’s medical advisory board.

Rolf, Jørgen og Marc

Cycling Challenge kører på 6. år, og netop nu er de seks hold i fuld gang med at konkurrere om, hvem der samler flest penge ind, og hvem der scorer højst på træningsappen. Der er tale om et lukket netværk, fortrinsvis mænd og enkelte kvinder fra kendte virksomheder. Rolf Sørensen og Jørgen Marcussen er en fast del af Cyclinge Challenge-familien. De er med til officielle middage, bl.a. på Kokkedal Slot, og på træningsture til Bornholm, og ikke mindst den afsluttende tur til Italien med deltagelse i Granfondo del Gallo Nero. Forinden har der også været masser af fællestræning i Wellcome Fitness & Spa og landevejstræning med 6-dages rytteren Marc Hester.

Unik kombination

Vores mål er at kombinere velgørenhed og alvor med et unikt netværk. For selvfølgelig kan man bruge hinanden, og der dannes også nye alliancer, men de fleste nyder det faktisk som et frirum og en anderledes måde at komme i form på, forklarer Anette om Cycling Challenge. Vinderholdet bliver dem, der formår at få holdånd, performance og indsamling til at gå op i en højere enhed, og det offentliggøres i starten af november til en stor afslutningsmiddag.

Læs mere om børnehjernecancer
boernehjernecancer.dk

Støt BHCF via Mobile Pay 42357
Vil du cykle for en god sag?
Du skal inviteres
Se mere her: cyclingchallenge.dk

Se film om Cycling Challenge riding for a cure.
Indtalt af Jørgen Leth: facebook.com/CyclingChallengeDK/

Besøg NORD's Kultur butikker her:

Hop i vandet

Badesæsonen er i gang, og NORD-området byder på masser af steder, hvor du kan hoppe i Øresund – hvad enten du vil på en hvid strand, tage i en hyggelig havn eller spring i fra en af de mange moler. NORD viser dig her, hvilke steder du kan få en frisk dukkert.

læs mere

Cape Town – Design Destination

Cape Town er ikke alene en smuk by, men den spirende kreative produktion, anderledes tænkning og inspirerende naturskønhed betyder, at byen i disse år etablerer sig som en af verdens førende designdestinationer. Sidste år blev den udnævnt til en UNESCO City of Design. Vi har udvalgt et par eksempler fra den spændende by.

læs mere

Miniportræt – Martin Spang Olsen

Hvad er dit forhold til området NORD? Jeg bor selv i Hørsholm, ned til Brådebæk Sø. Min far boede i Høsterkøb, min mors familie bor på slottet Frydenlund, og min lillebror bor i min fars gamle hus på Høsterkøbvej, så der er en stærk tilknytning.

læs mere

Den smukke ælling

For seks år siden blev Jaguar F-type sendt på markedet, med tydelige aner til fabrikkens hedengangne sportsvogne. Flere så den som et midlertidigt marketingstunt, men den smukke tosæders sportsvogn havde andre planer.

læs mere
error: Content is protected !!
X