Vælg en side

Kampen mod en grusom sygdom og cykelsport er forenet i et unikt velgørenhedsprojekt. Hvert år cykles der for Børne Hjernecancer Fonden i Cycling Challenge. Det er indtil videre blevet til 4,5 millioner kroner.

At 60 amatørcykelryttere i selskab med Rolf Sørensen og Jørgen Marcussen sidste år befandt sig et sted på en af cykelsportens sværeste stigninger, Mont Ventoux i Sydfrankrig, skyldes en lille pige, der blev tre år.

– Da vi mistede Emili, ville vi i stedet for blomster til begravelsen hellere have, at man donerede penge til forskning. Men vi fandt ud af, at der ikke eksisterede forskning på området, siger Anette Overby. Mor og stifter af BHCF – Børne Hjernecancer Fonden.

Forskning mangler

Hvert år rammes knap 200 børn i Danmark af kræft, og hjernekræft, som Emili fik, udgør den næststørste gruppe af kræfttilfælde hos børn med knap 50 tilfælde årligt. I Danmark er kræft den største sygdomsrelaterede årsag til at børn over 1 år dør, og heraf dør flest af hjernekræft. Anette Overby og hendes mand Chris Høiriis får ikke deres datter tilbage, men de kan med Cycling Challenge gøre en forskel for andre børn. Hvad de mange penge skal bruges til, bliver i øjeblikket vurderet af BHCF’s medical advisory board.

Rolf, Jørgen og Marc

Cycling Challenge kører på 6. år, og netop nu er de seks hold i fuld gang med at konkurrere om, hvem der samler flest penge ind, og hvem der scorer højst på træningsappen. Der er tale om et lukket netværk, fortrinsvis mænd og enkelte kvinder fra kendte virksomheder. Rolf Sørensen og Jørgen Marcussen er en fast del af Cyclinge Challenge-familien. De er med til officielle middage, bl.a. på Kokkedal Slot, og på træningsture til Bornholm, og ikke mindst den afsluttende tur til Italien med deltagelse i Granfondo del Gallo Nero. Forinden har der også været masser af fællestræning i Wellcome Fitness & Spa og landevejstræning med 6-dages rytteren Marc Hester.

Unik kombination

Vores mål er at kombinere velgørenhed og alvor med et unikt netværk. For selvfølgelig kan man bruge hinanden, og der dannes også nye alliancer, men de fleste nyder det faktisk som et frirum og en anderledes måde at komme i form på, forklarer Anette om Cycling Challenge. Vinderholdet bliver dem, der formår at få holdånd, performance og indsamling til at gå op i en højere enhed, og det offentliggøres i starten af november til en stor afslutningsmiddag.

Læs mere om børnehjernecancer
boernehjernecancer.dk

Støt BHCF via Mobile Pay 42357
Vil du cykle for en god sag?
Du skal inviteres
Se mere her: cyclingchallenge.dk

Se film om Cycling Challenge riding for a cure.
Indtalt af Jørgen Leth: facebook.com/CyclingChallengeDK/

Besøg NORD's Kultur butikker her:

Kunst / Nina Wedell-Wedellsborg

Kunst / Nina Wedell-Wedellsborg

Jeg vejleder de danske kunder i, hvor de bedst kan sælge deres effekter. Der er mange muligheder, da vi bl.a. afholder auktioner i London, Paris, Geneve, New York og Hong Kong, så det skal være noget, der har international interesse. Derudover hjælper jeg kunderne med vurderinger, eksport­tilladelser, tilbud på shipping og kontrakter – alsammen for at sikre at kunden får den bedst mulige service og tryghed, når et værk skal sælges i udlandet. Jeg har et helt særligt forhold til den danske kunstner Vilhelm Hammershøi – I 2017 satte Sotheby’s verdensrekord for det dyreste solgte maleri af en dansk kunstner på auktion.

læs mere
Rejse / Tel Aviv

Rejse / Tel Aviv

Tel Aviv er helt sin egen: Moderne, fremsynet, lækker og fuld af fristelser. Frisind og veganske restauranter trives her i den cool badeby med verdensberømt arkitektur og strandpromenade ud til Middelhavet.

læs mere
Rundt i kommunen med borgmesteren – Byens Hus vi skaber sammen

Rundt i kommunen med borgmesteren – Byens Hus vi skaber sammen

Sjældent har et navn passet så godt som ‘BYENS HUS’ med tilføjelsen ‘vi skaber sammen’. Dermed er hele værdigrundlaget og visionen på plads. Det her hus er for alle, og alle kan være med til at forme og fylde på indholdet. Meld dig på banen, hvis du har specifikke ønsker til, hvad der skal foregå, for alt er ganske nyt endnu. Huset er i den grad stadig under udvikling – og det skal det blive ved med at være.

læs mere
CHP Event i Bernstorffparken

CHP Event i Bernstorffparken

Det er ikke rigtig jul, før vi har været til det fantastiske julemarked på slottet i Bernstorffparken. Det er erfarne CPHevent, der står bag tilløbsstykket. Se og oplev alskens julepynt, smag på de lækreste julegodter i de historiske rammer, at hvor 130 fantastiske juleudstillere med alt, hvad hjertet begærer.

Fredag 6. december kl. 15-20.
Lørdag 7. december & søndag
8. december kl. 10-16.

læs mere
error: Content is protected !!
X