Vælg en side

”Amo l’Italia…” Jens Veggerby, tidligere professionel cykelrytter boede som ung 8 år i Italien. For ham er det smukke land lig med en stor passion for alt det, han elsker: Cykling, mad, vin og kultur.

Flere gange om året tager han kunder med på tur til det smukke Piemonte for at give en rundtur i alt det, han betegner som sit hjerteblod.

Dag 1

Uret ringer kl. 6.30. Forude venter en herlig dag. Uden for hotelvinduet hører jeg summen af italiensk morgen…

I dag står den på mindst 100 kilometer cykling med 15 glade cykelmotionister fra Danmark i høj sol i det smukke kuperede Piemonte…

Vi er stoppet på en lille lækker og hyggelig restaurant til frokost, Da Fausto i Cavatore. Udsigten og maden er fænomenal. Mama står i køkkenet og Fausto selv serverer. Alt er frisklavet – italiensk når det er bedst…

Vel tilbage i Acqui Terme efter 120 kørte kilometer er det tid at hvile benene. Den står på massage i hotellets lækre spa-afdeling. Spa-menukortet byder på alverdens lækkerier. Iført badekåbe og tøfler begiver jeg mig ind i halvanden times drømmeland.Klokken 20 træder vi ind på La Curia. Det er Max og hans kone Theresa, der styrer restauranten i den gamle bydel. Theresa er en eminent kok, og det ses i menukortet, som er en kulinarisk rejse i lokale specialiteter. Max kredser om os og hælder vin i vores glas. Jeg lader altid ham vælge vinen. Som regler tryller han de ypperste flasker frem – gemt godt bag disken i den lille tilstødende vinbar.

The Spa på Grand Hotel Nuove Terme

• Tyrkisk bad
• Sauna
• Is-bad
• 37 grader pool med vand fra underjordisk naturlig varm kilde
• Solterrasse
• Massager
• Ansigtsbehandlinger

Albissola Marina

Frokost på Prana, Corso Baldovino Bigliati, 14, 17012 Albissola Marina SV, Italien.
•  Asger Jorn boede til sin død i den lille kystby. I dag er hans smukke kunstner-bolig lavet til museum. Asger Jorn Casa Via D’Annunzio, 6, 17012 Albissola Marina SV, Italien.

Dag 2

Der skal fyldes på fra hotellets udsøgte morgenbuffet. Benzin på maskinen – for i dag skal vi cykle til havet. En tur på 40 kilometer hver vej ned til den italienske Riviera ved byen Albisola Marina. Masser af højdemeter via den smukke snoede landevej SP334 helt ud til kysten. Den og alle de andre små byer ligger som perler på snor og emmer af afslapning.

Da vi ankommer godt brugte til det lille frokoststed Prana, byder tjenerne os velkomne med italienske kindkys og udbredte arme. Det er de samme, der har været her altid. Skulle man en enkel gang nappe en lur efter frokost, så har de en fabelagtig lille sandstrand med solstole og krystalklart vand.

Dag 3

Vi triller blot en lille tur. To must-sees står nemlig på programmet inden afrejse mod DK i aften. Det lokale marked i byen, som har alt hvad hjertet begærer af skinke, oste, olier m.m. På cyklerne svinger vi forbi Lello og hans families bod. Der shoppes oste og vine med hjem til Danmark. På vej mod lufthaven er vi så heldige at få en særlig tour hos verdensberømte Contratto i Canelli, en af de bedste til at lave mousserende vine i Italien. Mauro viser os teknikken ”reumage”, hvor han manuelt vender 300 flasker en halv omgang på 1 minut!.

Contratto er fra 1867. 45 hektar vinstokke. Producerer 200.000 flasker mousserende vine årligt og hører til Italiens ypperste.
www.contratto.it

Besøg NORD's Kultur butikker her:

Hop i vandet

Badesæsonen er i gang, og NORD-området byder på masser af steder, hvor du kan hoppe i Øresund – hvad enten du vil på en hvid strand, tage i en hyggelig havn eller spring i fra en af de mange moler. NORD viser dig her, hvilke steder du kan få en frisk dukkert.

læs mere

Cape Town – Design Destination

Cape Town er ikke alene en smuk by, men den spirende kreative produktion, anderledes tænkning og inspirerende naturskønhed betyder, at byen i disse år etablerer sig som en af verdens førende designdestinationer. Sidste år blev den udnævnt til en UNESCO City of Design. Vi har udvalgt et par eksempler fra den spændende by.

læs mere

Miniportræt – Martin Spang Olsen

Hvad er dit forhold til området NORD? Jeg bor selv i Hørsholm, ned til Brådebæk Sø. Min far boede i Høsterkøb, min mors familie bor på slottet Frydenlund, og min lillebror bor i min fars gamle hus på Høsterkøbvej, så der er en stærk tilknytning.

læs mere

Den smukke ælling

For seks år siden blev Jaguar F-type sendt på markedet, med tydelige aner til fabrikkens hedengangne sportsvogne. Flere så den som et midlertidigt marketingstunt, men den smukke tosæders sportsvogn havde andre planer.

læs mere
error: Content is protected !!
X