Vælg en side

”Amo l’Italia…” Jens Veggerby, tidligere professionel cykelrytter boede som ung 8 år i Italien. For ham er det smukke land lig med en stor passion for alt det, han elsker: Cykling, mad, vin og kultur.

Flere gange om året tager han kunder med på tur til det smukke Piemonte for at give en rundtur i alt det, han betegner som sit hjerteblod.

Dag 1

Uret ringer kl. 6.30. Forude venter en herlig dag. Uden for hotelvinduet hører jeg summen af italiensk morgen…

I dag står den på mindst 100 kilometer cykling med 15 glade cykelmotionister fra Danmark i høj sol i det smukke kuperede Piemonte…

Vi er stoppet på en lille lækker og hyggelig restaurant til frokost, Da Fausto i Cavatore. Udsigten og maden er fænomenal. Mama står i køkkenet og Fausto selv serverer. Alt er frisklavet – italiensk når det er bedst…

Vel tilbage i Acqui Terme efter 120 kørte kilometer er det tid at hvile benene. Den står på massage i hotellets lækre spa-afdeling. Spa-menukortet byder på alverdens lækkerier. Iført badekåbe og tøfler begiver jeg mig ind i halvanden times drømmeland.Klokken 20 træder vi ind på La Curia. Det er Max og hans kone Theresa, der styrer restauranten i den gamle bydel. Theresa er en eminent kok, og det ses i menukortet, som er en kulinarisk rejse i lokale specialiteter. Max kredser om os og hælder vin i vores glas. Jeg lader altid ham vælge vinen. Som regler tryller han de ypperste flasker frem – gemt godt bag disken i den lille tilstødende vinbar.

The Spa på Grand Hotel Nuove Terme

• Tyrkisk bad
• Sauna
• Is-bad
• 37 grader pool med vand fra underjordisk naturlig varm kilde
• Solterrasse
• Massager
• Ansigtsbehandlinger

Albissola Marina

Frokost på Prana, Corso Baldovino Bigliati, 14, 17012 Albissola Marina SV, Italien.
•  Asger Jorn boede til sin død i den lille kystby. I dag er hans smukke kunstner-bolig lavet til museum. Asger Jorn Casa Via D’Annunzio, 6, 17012 Albissola Marina SV, Italien.

Dag 2

Der skal fyldes på fra hotellets udsøgte morgenbuffet. Benzin på maskinen – for i dag skal vi cykle til havet. En tur på 40 kilometer hver vej ned til den italienske Riviera ved byen Albisola Marina. Masser af højdemeter via den smukke snoede landevej SP334 helt ud til kysten. Den og alle de andre små byer ligger som perler på snor og emmer af afslapning.

Da vi ankommer godt brugte til det lille frokoststed Prana, byder tjenerne os velkomne med italienske kindkys og udbredte arme. Det er de samme, der har været her altid. Skulle man en enkel gang nappe en lur efter frokost, så har de en fabelagtig lille sandstrand med solstole og krystalklart vand.

Dag 3

Vi triller blot en lille tur. To must-sees står nemlig på programmet inden afrejse mod DK i aften. Det lokale marked i byen, som har alt hvad hjertet begærer af skinke, oste, olier m.m. På cyklerne svinger vi forbi Lello og hans families bod. Der shoppes oste og vine med hjem til Danmark. På vej mod lufthaven er vi så heldige at få en særlig tour hos verdensberømte Contratto i Canelli, en af de bedste til at lave mousserende vine i Italien. Mauro viser os teknikken ”reumage”, hvor han manuelt vender 300 flasker en halv omgang på 1 minut!.

Contratto er fra 1867. 45 hektar vinstokke. Producerer 200.000 flasker mousserende vine årligt og hører til Italiens ypperste.
www.contratto.it

Besøg NORD's Kultur butikker her:

Kunst / Nina Wedell-Wedellsborg

Kunst / Nina Wedell-Wedellsborg

Jeg vejleder de danske kunder i, hvor de bedst kan sælge deres effekter. Der er mange muligheder, da vi bl.a. afholder auktioner i London, Paris, Geneve, New York og Hong Kong, så det skal være noget, der har international interesse. Derudover hjælper jeg kunderne med vurderinger, eksport­tilladelser, tilbud på shipping og kontrakter – alsammen for at sikre at kunden får den bedst mulige service og tryghed, når et værk skal sælges i udlandet. Jeg har et helt særligt forhold til den danske kunstner Vilhelm Hammershøi – I 2017 satte Sotheby’s verdensrekord for det dyreste solgte maleri af en dansk kunstner på auktion.

læs mere
Rejse / Tel Aviv

Rejse / Tel Aviv

Tel Aviv er helt sin egen: Moderne, fremsynet, lækker og fuld af fristelser. Frisind og veganske restauranter trives her i den cool badeby med verdensberømt arkitektur og strandpromenade ud til Middelhavet.

læs mere
Rundt i kommunen med borgmesteren – Byens Hus vi skaber sammen

Rundt i kommunen med borgmesteren – Byens Hus vi skaber sammen

Sjældent har et navn passet så godt som ‘BYENS HUS’ med tilføjelsen ‘vi skaber sammen’. Dermed er hele værdigrundlaget og visionen på plads. Det her hus er for alle, og alle kan være med til at forme og fylde på indholdet. Meld dig på banen, hvis du har specifikke ønsker til, hvad der skal foregå, for alt er ganske nyt endnu. Huset er i den grad stadig under udvikling – og det skal det blive ved med at være.

læs mere
CHP Event i Bernstorffparken

CHP Event i Bernstorffparken

Det er ikke rigtig jul, før vi har været til det fantastiske julemarked på slottet i Bernstorffparken. Det er erfarne CPHevent, der står bag tilløbsstykket. Se og oplev alskens julepynt, smag på de lækreste julegodter i de historiske rammer, at hvor 130 fantastiske juleudstillere med alt, hvad hjertet begærer.

Fredag 6. december kl. 15-20.
Lørdag 7. december & søndag
8. december kl. 10-16.

læs mere
error: Content is protected !!
X