Vælg en side

NORD Magasinets chefredaktør Rina Mardahl har besøgt tre lokale spabade for at se og mærke forskellen på sin egen krop, og afprøve stedernes signaturbehandlinger.

 

Wellcome Fitness & Spa

Min lokale spa-rejse starter i mit eget træningscenter Wellcome Fitness & Spa i Waterfront. Spa-området er en oase med dæmpet lys, mørke fliser og rolig musik. Frugt og vand med mynte eller agurk og detox-te står til fri afbenyttelse. Der er koldt- og varmtvands bassiner, damp-bad, sauna og et afslapningsområde, og der afholdes jævnligt saunagus.

Ansigtet og kroppen

Jeg får en Face Sculpting Therapy – FST, som er en bindevævsmassage af de 97 ansigtsmuskler. Den opstrammer
huden og mindsker rynker. Dernæst en skøn krops­­massage, Aromatherapy Hot Oil Massage, hvor jeg næsten falder i søvn. Behandler er dygtige Dorthe Hagedorn, som er spa-­terapeut
og massør. Behandlingerne har fine detaljer. Bl.a. en lavendel under puden som dufter dejligt under massagen.

”The power of silence”

Under kyndig vejledning af healer og yogalærer Lila kommer jeg igennem lidt af  en udfordring: Ikke at sige ét ord i to timer. Men jeg finder hurtigt ud af, hvor befriende det er at ligge på yogamåtten, mens Lila slår dybe toner an på syngeskålene, da gongongen lyder, skal vi videre i saunagus. Æteriske olier iblandet vand henover de varme sten fylder det varme lokale, mens varmen viftes rundt med håndklæder. Efter 10 minutter går man ud, skyller sig og derefter i det kolde gys, får lidt te og frugt, og så forfra igen. Afslutningsvis ansigtsmaske fra Amazing Space.

Face Sculpting Therapy FST, 45 min. 650 kr.
Aromatherapy Hot Oil massage, 55 min. 925 kr.
Produkter fra Amazing Space by Laura Bonne.
The Power of Silence var et event for medlemmer.
Medlemskab fra 500 kr. pr. måned.

well-come.dk

 

Kurhotel Skodsborg

Ved ankomst får man udleveret en lille goodiebag, badekåbe og badesandaler. Det fine, gamle kurhotels spa er som en afslappet rejse ind i et sanseligt område bestående af 16 forskellige varme og kølende oplevelser. Bl.a. en 100 m2 stor hydro-spa med grotte og massagedyser, udendørs-jacuzzi, infrarød varme, soft sauna, hot sauna, hot & cold showers, salt-grotte, fodbad, dampbad, rasul, samt den helt unikke spa-rain og svømmebassin på 21 meter. Jeg nød at gå på opdagelse og gøre det i mit eget tempo.


Nordic Treatment 2

Opstrammende helkropsbehandling med de prisbelønnede BIOEFFECT-produkter, som forbedrer hudens elasticitet og fasthed. Huden bliver renset med blødgørende scrub, der indeholder mikrokrystalliseret islandsk lava, efterfulgt af massage som stimulerer blodcirkulationen og forbedrer effekten af de aktive ingredienser i produkterne. Fra min briks kan jeg se ud over Øresund, og efter behandlingen får jeg juice og Raw-snack. Som perfekt afslutning nyder jeg en lille udendørsfrokost. Får pasta med pesto, sund juice, og føler jeg er på en mini-luksusferie.


skodsborg.dk

Marienlyst Strandhotel

Sidste stop på min lokale spa-tur bliver Danmarks nyeste spa i Marienlyst Strand-hotel. En 1600 m2 stor luksuriøs strandspa med en blown-away udsigt. Om man sidder i en af saunaerne eller daser i infinity-poolen eller boblebadet, er der vand og strand til alle sider. Indenfor er der spabassin, behandlerrum, spacafe med salatbuffet, kaffe mm., saunaer, salt­terapi rum og stedets signatur-spa – kobberspaen, som jeg skal prøve. Personalet er veluddannet og engageret med spachef Gita Grauslund i spidsen, som har været med til opbygningen.

Kobberspa

Iført badekåbe og tøfler går jeg ind i kobberspaen, der har smuk kobber på vægge og søjler. Sætter mig ved en smuk kobber fodbalje og får en velduftende scrub til fødder og hænder. Spamesteren udleverer en lermaske til ansigtet, som man selv påfører, og dernæst skal man ind i et 42 grader varmt rum – kaldet et Caldarium. Når masken er godt trængt ind, vaskes den af, og så er det videre til et dampbad, hvor jeg påfører tre forskellige lermasker til kroppen. Jeg lukker øjnene og slapper af, til alle sanserne vækkes igen, da dyser med vand regner ned over mig. Med en bruser får jeg resten af lermaskerne vasket helt af.

FRI

En behandler henter mig ind til den næste behandling, som i resten af spaen foregår med produkter fra Karmameju. De dufter og føles himmelsk, mens min krop masseres igennem med signaturbehandlingen FRI. En dynamisk detox-akupressur og bindevævsmassage, som især er ideel ved træthed, nedsat cirkulation, appelsinhud, væske­ophobning og manglende energi.

marienlyst.dk

Besøg NORD’s Skønhedsbutikker her:


error: Indhold er beskyttet.