Brownie og jordbær
Tilberedning
1. Tænd ovnen på 170 grader, fór en bradepande på 15 cm x 20 cm med bagepapir.
2. Smelt smørret, stil det til side.
3. Pisk æg og sukker sammen, og rør smør og vaniljekorn i.
4. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen, og vend det i æggemassen.
5. Hak chokoladen let groft og vend den i dejen.
6. Hæld dejen i formen og bag kagen i en 180 grader varm ovn i 20 min.
7. Chokoladetrøffelcreme: Pisk smør, flormelis og mascarpone sammen. Hak chokoladen og smelt den over et vandbad, vend den flydende chokolade i massen. Kom i en sprøjtepose og stil i køleskabet i 1 time så den sætter sig.
8. Del kagen i 24 stykker.
Tryk lidt trøffelmasse ud på hvert stykke.
Skyl og del jordbær på langs og læg et på hver stykke kage.
Antal: 24
Tid: 15 minutter
Hviletid: 1 time
Ovntid: 20 min
Tips: Du kan tilberede chokoladetrøffelcremen flere
dage før, og den kan nemt holde
sig 2 uger i køleskabet.
Brownie
130 g smeltet smør
2 æg
250 g sukker
Kornene fra ½ vaniljestang
100 g hvedemel
40 g god kakao
½ tsk. bagepulver
100 g mørk chokolade groft hakket
Chokoladetrøffelcreme
50 g blødt smør
150 g flormelis
100 g mascarpone
100 g mælkechokolade
Pynt
12 flotte jordbær
Camilla Zarah Lawes
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye opskrifter og ideer.
Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt, smager godt, er enkelt og sundt.
Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
Camilla Lawes – Jordbærkager med tecreme
Den lækre knasende bund, fyldt med den vidunderlige chokoladecreme med te smager fantastisk. En god variant til den klassiske jordbærkage. Kagen kan også tilberedes med brombær, blåbær eller hindbær.
Tarte tatin med æble og timian
Det er en fantastisk dessert, der smager skønt hele året, du kan samle kagen om morgenen eller aftenen før, så du kun skal bage den lige før den skal nydes. Server evt. med en stor skefuld vaniljeis til.
Camilla Lawes – Lækker hvid chokoladekage
Den hvide chokolade flyder ikke ud i dejen, men ligger som små smeltede klumper inde i kagen. Smager dejligt. Tilberedningstid: 10 min. Ovntid: 25 min. Portion: 20 små stykker. Du skal bruge: • 130 g smeltet smør • 150 g rørsukker • 2 æg • Fintrevet skal fra en økologisk citron • 200 g hvedemel • 1/2 tsk. bagepulver • Kornene fra en god vaniljestang • 125 g hvid chokolade. Pynt: • 15 g finthakkede pistacienødder • 25 g afskallede hasselnøddekerner. Smelt smørret og stil det til side. Pisk æg og sukker lyst og luftigt, og rør smørret i sammen med citronskal. Bland mel, bagepulver og vanilje sammen, og rør det i æggemassen. Hak chokoladen og vend i dejen. Hæld dejen i en ca. 15 x 20 cm lille bradepande foret med bagepapir. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 g i 25 minutter. Drys den færdige kage med de to slags nødder.