Vælg en side

Parsley Salon skriver kokkehistorie: Når Allan Schultz Dluzen inviterer kendte kokke ind på Parsley Salon i Hellerup for at lave mad til sine gæster, bliver de også interviewet til en bog, hvor 50 danske kokke fortæller om deres liv. Projektet forventes færdigt om tre år.

Allan Schultz Dluzen fra Parsley Salon interviewer denne gang Thomas Rode. Kokken, som forlod drømmestillingen som køkkenchef for Kong Hans Kælder for at hellige sig stenalderkost og sundhed og nu er på en ny mission: At lære Danmark at spise rigtigt.

For mig har Thomas Rode altid været forbundet med transformation og hårdt arbejde. Før han passioneret kastede sig over stenalderkost og sund livsstil, stod han i spidsen for Danmarks første gourmet­restaurant Kong Hans Kælder. Som et relativt ubeskrevet blad overtog Thomas roret efter legendariske Daniel Letz, der havde skaffet Kong Hans og Danmark den første Michelin-stjerne i 1983. Thomas fyldte skoene ud og førte Kong Hans til nye højder. I imponerende 18 år holdt han stjernen og udviklede en veritabel talentfabrik, som har fostret nogle af vores allerstørste kokke. Rene Redzepi, Thomas Herman, Bo Beck, David Johansen og Mark Lundgaard – blot for at nævne nogle. Men i 2014 forlod han stillingen sammen med sin hustru Thilde Maarbjerg. Et bombenedslag i det kulinariske Danmark. Hvorfor? Nu gik det jo lige så godt.
– Det var på mange måder frygteligt, for jeg havde altid troet, at jeg skulle bæres ud fra Kong Hans, men efter en sommer var Thilde og jeg fuldstændig enige om, at vi ikke havde lyst på samme måde som før, siger Thomas, som altså ikke er kendt for at være en der vælger de nemme løsninger. Tværtimod.


Thomas Rode i køkkenet med Allan Schultz Dluzen i hans Parsley Salon.

Yde før du kan nyde

– Evnen til at lukke røven og gøre arbejdet så man bagefter kan gøre, hvad man vil, har jeg haft med mig helt tilbage fra barndommen, griner Thomas, der er vokset op med sin far på en gård i marsken ved Tønder.
– Det var de samme små husmandssteder, hvor børnene, ligesom jeg selv, deltog i arbejdet. Man blev ikke spurgt om, hvad man havde lyst til at lave i weekenden, for i weekenden skulle man ordne brændegrave, grave i tung klæg marskjord, save brænde og fodre dyr. Og det var ikke til diskussion!
Og når Thomas ikke arbejdede i marken, kørte han med aviser eller var opvasker i 20 stive timer i forsamlingshuset. Suppe-steg-og-is til sølvbryllupper og begravelser gav ham blod på tanden. Drengen fra marsken ville lave mad.
– Stemningen af at levere, for ellers gik der lort i den, kunne jeg rigtig godt lide, og jeg besluttede mig for at blive kok.

Evnen til at inspirere

Og det skulle være en ordentlig en af slagsen, fastslår Thomas.
– Arbejde er sjovest, hvis man prøver på at blive god. Jeg kunne jo se, at når man gjorde sig umage og lagde sig ekstra i selen, så overhalede man alle de andre. Jeg var altid på arbejde. Hellere 15 timer end 7. Fordi jeg gerne ville lære. Når man gør en ekstra indsats, får man også ekstra ud af det.
Thomas har slået sine folder på tidens toneangivende restauranter. Bl.a. Falsled Kro, Fakkelgaarden og en østrigsk Michelin-restaurant før han blev headhuntet til Kong Hans Kælder. I dag laver han Rigtig Mad. Et online madmarked, hvor sortfodsskinken og bøfferne kommer fra dyr, der har haft det godt,
og kemikalier og tilsætningsstoffer er bandlyst. Han kan også bryste sig af at være Functional Lifestyle Mentor for Kur­hotel Skodsborg, og ifølge Thomas er der en klar sammenhæng med det hele:
– En dag satte jeg mig ned og filosoferede lidt over den opstyltede jobbeskrivelse, og fandt ud af, at den i virkeligheden rigtig godt indkapsler den, jeg altid har været: En som med sit virke og sit engagement gerne vil inspirere og motivere andre til at blive den bedste udgave af dem selv.

Kok Thomas Rode: Født 1968 i Sønder­jylland. Tidligere køkkenchef på Kong Hans Kælder. I dag passioneret tilhænger og talsmand for stenalderkost og sund livsstil. Har fået udgivet bogen I kongens klæ’r og er aktuel med online madmarkedet Rigtig Mad. Gift med Thilde Maarbjerg med hvem han har udgivet bøgerne Palæo, Funktionel træning og Rigtig mad.

Book din aften på legendernes Aften

Anerkendte kokke tilbereder en stjernemenu i restaurant Parsley Salon. 3 appetizers, en forret, en mellemret, en hovedret og en dessert. 1.800 kr.

Kalender 2022:
22. januar 2022 — Per Hallundbæk
12. februar 2022 — Nicolai Kirk

3 appetizers, en forret, en mellemret, en hovedret og en dessert. Pris 1.750 kr. Køb billet parsleysalon.dk

Besøg NORDs gastro butikker her:

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.


error: Indhold er beskyttet.