Vælg en side

Tel Aviv mellemøstens party– og badeby

 

Tel Aviv er helt sin egen: Moderne, fremsynet, lækker og fuld af fristelser. Frisind og veganske restauranter trives her i den cool badeby med verdensberømt arkitektur og strandpromenade ud til Middelhavet.

 

Der er kun halvanden time i bil mellem Tel Aviv og Israels hovedstad Jerusalem. Hvor sidstnævnte er en af verdens mest historiske og religiøse byer, er Tel Aviv det komplet modsatte: Ateistisk og frisindet. Kendt som et hot LGBT-rejsemål og hjemby for mange homoseksuelle – regnbueflaget pryder ofte husfacaderne – og udendørsliv på den lange kyststrækning, der leder tankerne hen på Copacabana i Rio. Smukke mennesker, der nyder livet med en drink i hånden et sted på den 14 kilometer lange strandbred, omgivet af det ene højhushotel efter det andet. 

Den hvide by

Tel Aviv består af en gammel og ny bydel. I den gamle bydel, Jaffa, kan du bl.a. få verdens bedste humus. Der er rigtig mange vegetar- og veganermuligheder, og så har byen verdens største koncentration af huse i den funktionalistiske Bauhaus-stil. Tel Aviv kaldes derfor også den ’Den hvide by’, fordi den bugner af den stramme og rene Bauhaus-arkitektur. 

 

Mad, historie, fest og strand

Tel Aviv er en by med et stort udbud af aktiviteter, restauranter og kultur samt en ægte israelsk atmosfære. Den ligger også i nærheden af Jerusalem, hvilket gør det nemt at besøge begge byer i forbindelse med et besøg i Israel. Der bor omkring 451.523 mennesker i Tel Aviv, der er Israels største byområde.

Kim Boye: Caminoen har sat mig endnu mere fri

Kim Boye: Caminoen har sat mig endnu mere fri

At gå Caminoen har for mentaltræner Kim Boye været ’som en tur med hunden gange hundrede’. Og særligt én oplevelse på den 900 kilometer lange vandring gjorde hele forskellen. Det var dag 15 på Caminoen, at den høje, stærke mand, som i årevis havde trænet mentalt med almindelige mennesker, sportsstjerner og utilpassede unge til større selvværd, blev ramt af frygt: — Der var 42 kilometer til den næste destination, og jeg havde derfor valgt at tage natten i brug. På et tidspunkt ankom jeg til en kæmpestor skov i bælgravende mørke. Men noget i mig fik mig til at fortsætte, mærke efter og sanse skoven. Efter 2-3 timer slap frygt og angst fuldstændig sit tag i mig. Det var så essentielt, at jeg brød ud i tårer, fordi frygten handlede om oplevelser i min opvækst.

læs mere
Danmark kan også!

Danmark kan også!

Vi leder med lys og lygte efter eksotiske feriedestinationer i udlandet, men du må ikke glemme det lille ordsprog der lyder – ude godt, hjemme bedst. Måske er der noget om snakken. Vi kan skrive side op og side ned om de mange skønne destinationer, der findes verden over. Og det gør der virkelig. Men vi skal heller ikke glemme, at vi selv sidder på en skat af gode og smukke ferieoplevelser.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.
X