Vælg en side

Tel Aviv mellemøstens party– og badeby

 

Tel Aviv er helt sin egen: Moderne, fremsynet, lækker og fuld af fristelser. Frisind og veganske restauranter trives her i den cool badeby med verdensberømt arkitektur og strandpromenade ud til Middelhavet.

 

Der er kun halvanden time i bil mellem Tel Aviv og Israels hovedstad Jerusalem. Hvor sidstnævnte er en af verdens mest historiske og religiøse byer, er Tel Aviv det komplet modsatte: Ateistisk og frisindet. Kendt som et hot LGBT-rejsemål og hjemby for mange homoseksuelle – regnbueflaget pryder ofte husfacaderne – og udendørsliv på den lange kyststrækning, der leder tankerne hen på Copacabana i Rio. Smukke mennesker, der nyder livet med en drink i hånden et sted på den 14 kilometer lange strandbred, omgivet af det ene højhushotel efter det andet. 

Den hvide by

Tel Aviv består af en gammel og ny bydel. I den gamle bydel, Jaffa, kan du bl.a. få verdens bedste humus. Der er rigtig mange vegetar- og veganermuligheder, og så har byen verdens største koncentration af huse i den funktionalistiske Bauhaus-stil. Tel Aviv kaldes derfor også den ’Den hvide by’, fordi den bugner af den stramme og rene Bauhaus-arkitektur. 

 

Mad, historie, fest og strand

Tel Aviv er en by med et stort udbud af aktiviteter, restauranter og kultur samt en ægte israelsk atmosfære. Den ligger også i nærheden af Jerusalem, hvilket gør det nemt at besøge begge byer i forbindelse med et besøg i Israel. Der bor omkring 451.523 mennesker i Tel Aviv, der er Israels største byområde.

Besøg NORDs kultur butikker her:

Cape Town – Design Destination

Cape Town – Design Destination

Cape Town er ikke alene en smuk by, men den spirende kreative produktion, anderledes tænkning og inspirerende naturskønhed betyder, at byen i disse år etablerer sig som en af verdens førende designdestinationer. Sidste år blev den udnævnt til en UNESCO City of Design. Vi har udvalgt et par eksempler fra den spændende by.

læs mere
error: Content is protected !!
X