Vælg en side

Har Corona også fået dig til at drømme om at blive selvstændig? Få erhvervspsykolog Charlotte Skeels gode råd til det risikovillige arbejdsliv.

Under Corona-nedlukningerne har mange opdaget, at de mestrer selv­disciplin og selvmotivering. To af de vigtigste parametre for at lykkes som selvstændig, ligesom flid og held også er det. Men ikke held som appelsinen der falder ned i turbanen på dig, mens du ligger på sofaen, men den slags held der opstår, fordi du tror på din idé og er villig til at knokle for den. Men, hvad nu hvis din gode ide ikke slår igennem? Skal du så skynde dig tilbage i hamsterhjulet? Slet ikke. Mange succesfulde virksomhedsejere har fejlet, før de er lykkes.

Farvel Jante!

Som entreprenør skal du nemlig være omstillings­parat. Og er du rigtig skarp, har du selvfølgelig undersøgt markedet, før du søsætter ideen. Endelig, og vigtigst, skal du give Janteloven et ordentlig spark. At være selvstændig er at trives i processen. Selvfølgelig er der et mål for enden af regnbuen, men det er processen, der gør dig glad. Dét at være i kontakt med din skabertrang er det bedste som selvstændig, uanset hvor stor eller lille din virksomhed er, og ingen skal fortælle dig, at du ikke kan. Du kan! Go!

Law of attraction

Hvis du vil have succes som selvstændig, så skal du tro på det

Kickstart med denne visualiseringsøvelse:
Medbring papir og farver og find et sted med havudsigt. Sluk mobilen og se på vandet i 1 time, og visualiser, hvordan dit liv vil se ud, hvis alt var muligt. Tegn dernæst dit drømmeliv. Underbevidstheden registrerer i billeder og ikke ord, derfor er det vigtigt at tegne og gerne i flere farver. Træn visualiseringen og send virksomheden positiv energi. Vend tilbage til øvelsen, hvis du bliver i tvivl. Lev drømmen, så bliver det virkeligheden.

Corona prikker hul på drømmen

Antallet af selvstændige var 9.000 højere i fjerde kvartal 2020 end i samme kvartal året før. Stigningen er sket over en 1-årsperiode, hvor arbejdsmarkedet har været påvirket af COVID-19, med et faldende antal lønmodtagere til følge. Stigningen i antallet af selvstændige er udelukkende sket for solo-selvstændige, der er steget med 12.000, mens antallet af selvstændige med ansatte er faldet med 3.000 personer.
Kilde: Danmarks Statistik februar 2021.

Hjælp til at springe ud som selvstændig?

Kontakt Charlotte Skeel som er praktiserende psykolog og erhvervspsykolog. Cand. Psych. kognitiv og systemisk familie­terapeut, samt bestyrelses­formand i Tellus Remarketing, TFT, EFT. c@charlotte-skeel.dk


error: Indhold er beskyttet.