Er der noget, der kan få dig ud af starthullerne om morgenen, er det denne ymerdrys de luxe.
DET SKAL DU BRUGE:
1 kg rugbrød
15 g mandler
25 g solsikkekerner
30 g græskarkerner
50 g havregryn
30 g honning
25 g smør
30 tørrede tranebær
SÅDAN GØR DU:
1. Kør rugbrødet gennem en foodprocessor eller skær det ud i mindre stykker
2. Hak mandler i mindre stykker
3. Smelt honning og smør sammen på pande og vend alle ingredienser sammen og rist, til müslien er sprød
4. Vend tranebær i müslien, når den er kold
Laver du en lille portion, kan du som her lave hele opskriften på en stor pande. Med en større portion kan du lave det hele i ovnen. Husk bagepapir.
Du kan bruge lidt af hvert til din müsli. Rester af brød, en tør endeskive og græskarkerner. Men husk også at bruge noget surt, f.eks. tranebær, så müslien ikke bare bliver en støvet omgang. Og sørg så for, at müslien har lidt bid, fx med hakkede mandler, og at man kan se, det er rugbrød.
Tørvarer som rosiner og kerner ligger på plads nummer 8 på Madspildets Top10 og udgør et årligt spild på 4%. Opskriften her er en oplagt mulighed for at få gjort lidt kål på de rester, du typisk har af kerner og tørrede bær.
Hvid chokolade kage med brombær sauce
Den hvide chokolade flyder ikke ud i dejen, men ligger som små smeltede klumper inde i kagen. Smager dejligt.
Til middag med køkkenchefen
NORDs redaktør har spist middag med Nordhavns visionære og bæredygtige køkkenchef – Rasmus Rasmussen – på hans ‘egen’ restaurant, Comwell Copenhagen Portside. Haner af guld og egen svampefarm. Begejstringen lyser ud af Rasmus Rasmussens ansigt, da han viser rundt i den restaurant, han har stået i spidsen for siden januar, da Comwell slog dørene op for sit første hotel i eget regi i København. Et sted helt i tråd med det pulserende Århusgade-kvarter. Comwell-bygningen, der er in-spireret af de gamle pakhuse, er DGNB-certificeret. Den højeste internationale certificering i bære-dygtighed, og som det nye Nordhavn-område er blevet tilkendt guldcertificering i. Som det eneste byudviklingsområde i København. Og det forpligter og inspirerer, mener køkkenchefen.
Nem tærte med sommerbær og is
Denne tærte er utrolig let at tilberede, da bunden ikke skal bages først. Brug lige de sommerbær, du har lyst til. Server tærten lun med creme fraiche, flødeskum eller som mig - med en god vaniljeis. BUND:150 g koldt smør200 g hvedemel1/2 dl flormelis 1 æg1/2 spsk....