Vælg en side

Er der noget, der kan få dig ud af starthullerne om morgenen, er det denne ymerdrys de luxe.

DET SKAL DU BRUGE:
1 kg rugbrød
15 g mandler
25 g solsikkekerner
30 g græskarkerner
50 g havregryn
30 g honning
25 g smør
30 tørrede tranebær

SÅDAN GØR DU:
1. Kør rugbrødet gennem en foodprocessor eller skær det ud i mindre stykker
2. Hak mandler i mindre stykker
3. Smelt honning og smør sammen på pande og vend alle ingredienser sammen og rist, til müslien er sprød
4. Vend tranebær i müslien, når den er kold
Laver du en lille portion, kan du som her lave hele opskriften på en stor pande. Med en større portion kan du lave det hele i ovnen. Husk bagepapir.

Du kan bruge lidt af hvert til din müsli. Rester af brød, en tør endeskive og græskarkerner. Men husk også at bruge noget surt, f.eks. tranebær, så müslien ikke bare bliver en støvet omgang. Og sørg så for, at müslien har lidt bid, fx med hakkede mandler, og at man kan se, det er rugbrød.

Tørvarer som rosiner og kerner ligger på plads nummer 8 på Madspildets Top10 og udgør et årligt spild på 4%. Opskriften her er en oplagt mulighed for at få gjort lidt kål på de rester, du typisk har af kerner og tørrede bær.

Sirupskager med glasur og vaniljesmørcreme

Sirupskager med glasur og vaniljesmørcreme

En krydret kage fyldt med alle julens krydderier.
DU SKAL BRUGE: 2 store æg, 100 g sukker, 1 dl sirup, 150 g smeltet smør, 250 g hvedemel, 1 tsk. nelliker, 1 tsk. kanel, 1 tsk. ingefær, 1 dl sirup, 1 tsk. kardemomme, 1 tsk. natron, 2 dl skyr,
SMØRCREME:
200 g usaltet blødt smør, 50 g flormelis, Kornene fra 1/2 vaniljestang
GLASUR:
300 g flormelis, ca. 1/2 dl kogende vand
PYNT:
Guldstøv og tørret hindbær
ENDVIDERE:
6 små rugbrødsforme eller en stor springform på 20 cm

læs mere

error: Indhold er beskyttet.