Er der noget, der kan få dig ud af starthullerne om morgenen, er det denne ymerdrys de luxe.
DET SKAL DU BRUGE:
1 kg rugbrød
15 g mandler
25 g solsikkekerner
30 g græskarkerner
50 g havregryn
30 g honning
25 g smør
30 tørrede tranebær
SÅDAN GØR DU:
1. Kør rugbrødet gennem en foodprocessor eller skær det ud i mindre stykker
2. Hak mandler i mindre stykker
3. Smelt honning og smør sammen på pande og vend alle ingredienser sammen og rist, til müslien er sprød
4. Vend tranebær i müslien, når den er kold
Laver du en lille portion, kan du som her lave hele opskriften på en stor pande. Med en større portion kan du lave det hele i ovnen. Husk bagepapir.
Du kan bruge lidt af hvert til din müsli. Rester af brød, en tør endeskive og græskarkerner. Men husk også at bruge noget surt, f.eks. tranebær, så müslien ikke bare bliver en støvet omgang. Og sørg så for, at müslien har lidt bid, fx med hakkede mandler, og at man kan se, det er rugbrød.
Tørvarer som rosiner og kerner ligger på plads nummer 8 på Madspildets Top10 og udgør et årligt spild på 4%. Opskriften her er en oplagt mulighed for at få gjort lidt kål på de rester, du typisk har af kerner og tørrede bær.
Nordhavns nye byhotel: Råt, urbant og bæredygtigt
Nordhavns nye moderne byhotel er en hyldest til det gamle havneområde. Et topmoderne fleksibelt hotel i international klasse, skabt til at blæse dig bagover med sin særlige vibe. Det er råt, raffineret og uden sammenligning
Æblekage med tranebær & stjerneanis
Der er intet bedre end duften af nybagt kage. Sæt kagen i ovnen lige før dine gæster kommer og servér den lun med kold vaniljeskyr. Du skal bruge: 3 æg, 50 g tranebær, 140 g rørsukker, 140 g smeltet smør, 150 g hvedemel, 1 tsk. bagepulver, 4 æbler, 1 spsk. kanel, 2 tsk. knust stjerneanis, 6 spsk. rørsukker, Smør til formen. Vaniljeskyr: Pisk æg med sukker. Tilsæt smør, hvedemel og bagepulver. Skyl æblerne, skær 1 af æblerne i fine terninger, og de andre i tynde både. Vend æbleterninger og tranebær i dejen, og kom den i en smurt springform på 20 cm. Læg æblebådene i cirkler oven på dejen. Bland kanel, stjerneanis og rørsukker sammen og drys over kagen. Bag kagen i 35 min ved 180 grader, servér gerne lun med kold vaniljeskyr.
Chokoladekage med tørret frugt og kokos
Skøn sund chokoladekage, der er glutenfri. Den smager himmelsk!