Vælg en side

Gå nye veje med en elsket klassiker. Og få den skønne fedme og umamismag fra den røgede creme.

Til 4 madglade.

Suppen:
1 kg bagekartofler (mix evt. med jordskokker) – brug her rub og stub
3-4 mellemstore porrer  – brug her rub og stub
12 dl hønsebouillon
25 gr smør
2 dl piskefløde
0,5-1 dl ramsløgsolie
(se opskrift nedenfor)

SÅDAN GØR DU
1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Gem skrællerne til topping
2. Skær det hvide og lysegrønne af porrerne i ringe. Gem de grønne toppe til topping
3. Svits kartoffeltern og porreringe i smørret, tilsæt bouillon og kog det mørt
4. Blend suppen, tilsæt piskefløde og smag til med salt og peber.
Rygeostcreme:
150 gr fynsk rygeost 10%
0,5 dl piskefløde
Evt. lidt citronskal

SÅDAN GØR DU
1. Rør rygeosten til en creme med piskefløde
2. Smag til med salt og peber og evt. lidt skal fra en citron

Topping:
Kartoffelskræller og porretoppe
4 dl olie til fritering (olie uden smag, f.eks. vindruekerne- eller majsolie)

SÅDAN GØR DU
1. Skær kartoffelskræller og
porretoppe i tynde strimler og friter dem i olie, til de er sprøde.
Først skræller og så porrer.
Og lidt ad gangen.

Tip!
Brug også bunden på porren, som ligner en koral, når den er blevet friteret!

Ramsløgsolie:
100 gr ramsløg (kan erstattes med purløg)
2 dl rapsolie

SÅDAN GØR DU
1. Kom de skyllede, afdryppede ramsløgsblade i en blender og kør
2. Tilsæt olie i en stråle og blend til du har en ensartet masse
3. Sigt olien i en finmasket si
Server suppen rygende varm med rygeostecreme, ramsløgsolie og sprød topping. Nyd hele herligheden sammen. Eller nyd det hele hver for sig. Brug fx
toppingen på en salat eller som pynt på røget laks. Eller på en kartoffelmad. Og smør en rugbrødsmad med rygeostcremen.

Til middag med køkkenchefen

Til middag med køkkenchefen

NORDs redaktør har spist middag med Nordhavns visionære og bæredygtige køkkenchef – Rasmus Rasmussen – på hans ‘egen’ restaurant, Comwell Copenhagen Portside. Haner af guld og egen svampefarm. Begejstringen lyser ud af Rasmus Rasmussens ansigt, da han viser rundt i den restaurant, han har stået i spidsen for siden januar, da Comwell slog dørene op for sit første hotel i eget regi i København. Et sted helt i tråd med det pulserende Århusgade-kvarter. Comwell-bygningen, der er in-spireret af de gamle pakhuse, er DGNB-certificeret. Den højeste internationale certificering i bære-dygtighed, og som det nye Nordhavn-område er blevet tilkendt guldcertificering i. Som det eneste byudviklingsområde i København. Og det forpligter og inspirerer, mener køkkenchefen.

læs mere
Nem tærte med sommerbær og is

Nem tærte med sommerbær og is

Denne tærte er utrolig let at tilberede, da bunden ikke skal bages først. Brug lige de sommerbær, du har lyst til. Server tærten lun med creme fraiche, flødeskum eller som mig - med en god vaniljeis. BUND:150 g koldt smør200 g hvedemel1/2 dl flormelis 1 æg1/2 spsk....

læs mere

error: Indhold er beskyttet.