Spis kagen i store stykker med friskpisket flødeskum eller vaniljeis.
Tilberedning
1. Tænd ovnen på 180 grader.
2. Pisk æg med sukker og alle krydderierne, til piskeriset laver spor i dejen. Tilsæt mælk og smør.
3. Blend mandler til mel og vend i sammen med hvedemel og bagepulver. Vend 1/3 del af hindbær i. Fordel dejen i formen.
4. Drys resten af bærrene over dejen, drys med sukker, og bag den i den forvarmede ovn i 35 minutter.
5. Server kagen med en kugle vaniljeis
Ingredienser
Kokketid: 15 minutter
Bagetid: 35 minutter
3 hele æg
150 g rørsukker
2 tsk. kanel
1 tsk. fintrevet muskatnød
1 1/4 dl mælk
100 g smeltet smør
150 g mandler
200 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
250 g hindbær
2 spsk. rørsukker
Tilbehør
Vaniljeis
En smurt firkantet form 20 x 30 cm
Camilla Zarah Lawes
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye opskrifter og ideer.
Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt, smager godt, er enkelt og sundt.
Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
Æblekage med tranebær & stjerneanis
Der er intet bedre end duften af nybagt kage. Sæt kagen i ovnen lige før dine gæster kommer og servér den lun med kold vaniljeskyr. Du skal bruge: 3 æg, 50 g tranebær, 140 g rørsukker, 140 g smeltet smør, 150 g hvedemel, 1 tsk. bagepulver, 4 æbler, 1 spsk. kanel, 2 tsk. knust stjerneanis, 6 spsk. rørsukker, Smør til formen. Vaniljeskyr: Pisk æg med sukker. Tilsæt smør, hvedemel og bagepulver. Skyl æblerne, skær 1 af æblerne i fine terninger, og de andre i tynde både. Vend æbleterninger og tranebær i dejen, og kom den i en smurt springform på 20 cm. Læg æblebådene i cirkler oven på dejen. Bland kanel, stjerneanis og rørsukker sammen og drys over kagen. Bag kagen i 35 min ved 180 grader, servér gerne lun med kold vaniljeskyr.
Chokoladekage med tørret frugt og kokos
Skøn sund chokoladekage, der er glutenfri. Den smager himmelsk!
Sirupskager med glasur og vaniljesmørcreme
En krydret kage fyldt med alle julens krydderier.
DU SKAL BRUGE: 2 store æg, 100 g sukker, 1 dl sirup, 150 g smeltet smør, 250 g hvedemel, 1 tsk. nelliker, 1 tsk. kanel, 1 tsk. ingefær, 1 dl sirup, 1 tsk. kardemomme, 1 tsk. natron, 2 dl skyr,
SMØRCREME:
200 g usaltet blødt smør, 50 g flormelis, Kornene fra 1/2 vaniljestang
GLASUR:
300 g flormelis, ca. 1/2 dl kogende vand
PYNT:
Guldstøv og tørret hindbær
ENDVIDERE:
6 små rugbrødsforme eller en stor springform på 20 cm