Hønsefødder og gulerødder. Men her har vi droppet hønsefødderne, for orange is the new black.
Sådan gør du:
1. Varm en gryde op med olivenolie og kom løg, hvidløg, æbler og gulerødder i. Sauter i 3-5 minutter.
2. Tilsæt fintsnittet chili og ingefær og sauter endnu et minut. Tilsæt sukker og eddike og lad det simre i 30-40 minutter.
3. Tilsæt evt. mere vand undervejs – det må ikke koge tør. Smag til med salt, chili, evt. mere sukker og eddike og lad så hele pivtøjet køle af inden servering.
Det skal du bruge:
2 spsk. olivenolie
1 stort løg, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
300 gram gulerodsrester
3 spsk. sukker
4 dl vand
1/2 dl æblecidereddike
1/2 dl hvidvinseddike
6 stk. snittede æbler
2 tsk salt
2 stk. frisk chili, fintsnittet
1 spsk. ingefær, fintsnittet
Tip!
Server din chutney til en salat med pocherede æg. Eller brug den sammen med knækbrød og ost. Juice mig her og der og alle vegne. Juice er hot og godt – og chutneyen her kan du lave af dét, der sidder tilbage i sien, når du har juicet.
Er dine gulerødder blevet lidt slatne? Giv dem førstehjælp ved at lægge dem i isvand.
Af Morten Vindelbo Møller, Køkkenchef, Comwell Aarhus
Syltede pærer med fyldig creme
En klassisk dessert, der har fået et lille tvist af stjerneanis. Pærerne kan tilberedes flere dage før og opbevares i køleskabet i lagen.
Marengs med saltet karamel
Vi elsker marengs, de er søde og sprøde, og smager vidunderligt med dulcecreme og saltflager.
Ris-dessert
Ris à la mande smager så skønt og er en dejlig dessert i december, her har jeg lavet den med græsk yoghurt og med en skøn sprød æblesalsa.