Vælg en side

… og det skal vores dejlige hunde helst ikke have, for det kan udvikle sig til alvorlig sygdom. Bliv klogere på de væmmelige parasitter, og hvordan I undgår dem med dyrlæge Claus Sloth fra Skovshoved Dyreklinik.

Alt, hvad der kan krybe og gå af insekter og parasitter har kronede dage efter en mild vinter. Det gælder også hjerteorm og lungeorm, som hunde kan få ved helt al-mindelig hundeadfærd. Fx gnaske i skovbunden, drikke af vandpytter, spise efterladenskaber m.m. Er de uheldige, indtager de også en lille snegl, som parasitten bruger som mellemvært. Parasitten kan forårsage skader på lungevæv eller hjertevæv, fordi de lever og vandrer i hundens væv, ligesom de også formerer sig i vævet.

Hoster din hund?

Hjerteorm er klart den farligste, og bliver hunden ikke behandlet for det, kan den i værste fald dø. Så galt behøver det dog ikke gå, så længe man reagerer på symptomerne og kontakter dyrlægen. Hoste er det mest almindelige symptom, samt træthed, pusten og anden vejrtrækningsbesvær. Nedsat appetit, opkast og nysen kan også forekomme. Diagnosen kan kun stilles ved afføringsprøver, og selve behandlingen tilpasses individuelt.

Besøg NORDs kæledyr butikker her:


error: Indhold er beskyttet.
X