Vælg en side

Om sommeren har vores firbenede venner større risiko for at få akut fugtig hudbetændelse, også kaldet ”hot spot”. Skovshoved Dyreklinik forklarer her om sygdommen og forebyggelse.

Hot spot”, også kaldet akut fugtig hudbetændelse, Retriever-eksem, sommersår og fugtig eksem, er en yderst ubehagelig tilstand. Hot spot opstår ved, at der går hul på huden, og hudens normale forsvarsbarriere nedbrydes. I starten som et lille sår som hurtigt udvikler sig til et større område, som er fugtigt, rødt, hævet, meget smertefuldt og dækket af klistret sekret.

Hjælp hunden med det samme
Det kan forekomme alle steder på hunden. Årsagerne kan være kombinationen af tyk underpels og saltvand, deraf navnet Retriever-eksem, og andre gange kendes årsagen ikke. Problemet er, at jo mere hunden klør og bider i hot-spottet, jo mere breder de bakterier sig, som skaber hudbetændelsen. På den måde kommer be-tændelsen endnu dybere ned i huden. Hot spot udvikler sig hastigt. På bare 24 timer kan det være endnu større, så jo hurtigere den rette behandling efter dyrlægens anvisning iværksættes, jo hurtigere går det over.

Sådan forebygger du hot spot

Hold din hund fri for lopper,
flåter og andre parasitter.
Skyl og tør hunden efter dagens svømmetur.
Red pelsen grundigt i fældeperioden.
Hot spot udvikler sig lynhurtigt
– søg straks dyrlæge!

MARLEY SØGER EN NY KÆRLIG FAMILIE

MARLEY SØGER EN NY KÆRLIG FAMILIE

Marley er verdens bedste, sødeste og kærligste dreng … når man kan tilbyde ham rammer, der imødekommer hans behov til punkt og prikke. Der var lagt op til det helt store eventyr med et aktivt og oplevelsesrigt liv i landlige omgivelser, hvor Marley lige præcis var den brik i puslespillet, der manglede.

læs mere
Savner du kærlighed og træning?

Savner du kærlighed og træning?

Så er Brotus’ boblende hjerte til dig eller jer, der drømmer om den mest kærlige snude – klar på at lære nyt. Med sin blanding af Siberian Husky og Golden Retriever er 2-årige Brotus en skøn kombination af stærke jagtinstinkter og tryghedssøgende familiehund.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.