Vælg en side

Hun har vundet et utal af priser i både ind- og udland – og foruden at være et unikt talent inden for den klassiske musik kan hun også skrive elite skøjteløber og skuespiller på sit imponerende CV.

Som I kan se på billedet på næste side, havde jeg i januar 2023 en god og dyb samtale med Anna Agafia Egholm om kunst, hendes violin og livet. Anna er som violinist en af de mest lovende koncertkunstnere på den skandinaviske scene. Hun har studeret ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og i Lausanne i Schweiz.

Familiens betydning

Anna fremhæver sin families betydning for sit virke. Siden hun og broderen, Igor var små, har de spillet både duo og trio sammen. Det sidste Anna tænker på, inden hun går på scenen, er sin familie – og bedst er det, hvis lillebror Igor sender en SMS, eller hendes mor er i salen.


Anna på besøg på Ehlersvej. Hun har medbragt sin Ferdinando Gagliano-violin fra 1763, som hun har lånt af Augustinus Fonden.

Vidunderbarn?

Jeg har tilladt mig at bruge udtrykket ’vidunderbarn’ om Anna. Jeg kunne også give hende prædikatet ’virtuos’, som henviser til en person, som har drevet det til overlegen færdighed i udøvelsen af en kunst, særlig musikken. Men lad mig aflive en myte. For et såkaldt vidunderbarn er livet ikke blot en dans på roser. I livet såvel som i den kunstneriske verden kommer intet af sig selv. Det handler – på trods af medførte evner og talenter – om hårdt arbejde og selvrefleksion.

I samtalen med Anna kom jeg ind på Søren Kierkegaards tanker om at blive sig selv, være sig selv og ikke mindst stå ved sig selv. Som ’vidunderbarn’ følger et forventningspres fra omgivelserne, og her kan man nemt miste sig selv. Og netop derfor er det vigtigt, at man tør gå ud af rollen som vidunderbarn og se sig selv dybt i øjnene og spørge: ”Hvem er jeg egentlig?”. Det handler om at finde sin egen vej, og her oplever jeg, at Anna udviser stor modenhed.


Anna i et moment.

Kunst og musik

Når jeg møder mennesker, der siger, at de ikke forstår kunst. spørger jeg – lidt provokerende – om de kan lide musik. Hertil svarer langt størstedelen bekræft-ende og lyser op. Alle har et forhold til en bestemt sang, genre eller gruppe. Min pointe er, at musik er kunst. Jeg vil endda påstå, at nøglen til at forstå og nyde kunst ligger gemt i musikken. Når man lytter til Anna – både i samtale og til hendes musik – bekræftes man i dette.

FAKTA OM Peter Linder:

• Stifter og ejer af rådgivnings-huset Causa Consulting på Ehlersvej 7 i Hellerup, som også danner rammen for flere kunsttiltag.
• Kunstsamler med udgangspunkt i lejligheder i Paris og Nice.
• Tidl. bestyrelses-medlem i Bruun Rasmussen.
• Sparringspartner og coach for flere kunstnere.
• Ejer af Asger Jorns atelier på Læsø samt arrangør af kunst-festival.
• Stifter af forlaget og foreningen Asger J’s Venner sammen med kunstner Lars Morell.

Den ultimative forkælelse: LUKSUS TIL SØS

Den ultimative forkælelse: LUKSUS TIL SØS

Explora Journeys er et nyt og revolutionerende luksusrederi med high-end krydstogtoplevelser for feinschmeckere. Det er ikke luksus, som du kender det. Det er luksus løftet til helt nye højder. Velkommen ombord!

Pak alle dine forudindtagede holdninger om krydstogtturisme, amerikanske velbjærgede pensionister med lillafarvet hår og stressende udflugter langt væk.
– For selv om fordommene eksisterer, kan krydstogter også være langt mere kultiverede og luksuriøse. Det siger
Marie Louise Raaholdt, der er Salgsdirektør hos Krydstogt Eksperten og dansk agent for Explora Journeys.

læs mere
Luksus rejse til  5-stjernet luksus  på kunstig ø

Luksus rejse til 5-stjernet luksus på kunstig ø

Det var et logistisk kunststykke på første klasse, da NORDs redaktør Rina Mardahl fløj med Emirates til solbeskinnet luksus i Dubai, hvor endnu mere luksus ventede på overdådige Raffles The Palm Hotel. Highway to happiness” er måske nok et fortærsket slogan, men det er altså sådan, jeg har det, da jeg sammen med min udkårne efter en meget lang, men yderst behagelig flyvetur med Emirates, lander i Dubai.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.