NORD Julemesse - 18. - 20. november 2022
Vælg en side

På trods af at Danmark er et af Europas mest opdyrkede lande pr. m2, har vi stadig masser af smuk natur at gå på opdagelse i inden for landets grænser. I denne artikel sætter vi fokus på 10 af Danmarks smukkeste vandrestier.

 

1. Bornholms Kyststi – 125 km

Bornholms Kyststi strækker sig omkring 125 kilometer rundt om solskinsøen med smukke og varierede landskaber gennem skove og langs strande, over smukke klipper og gennem hyggelige landsbyer. En dejlig tur til en forlænget weekend eller længere tur med kulturelle stop undervejs i de lokale miljøer.

 

2. Camønoen – 175 km

Camønoen tager dig igennem noget af Danmarks fantastiske natur med Møns Klint som turens absolutte smukke højdepunkt. Undervejs byder turen også på smukke kyststrækninger, bølgende marker, skov og vildnis og hyggelige landsbyer.

 

3. Sjællandsleden – 400 km (stisystem)

Sjællandsleden er en samling af en masse forskellige sjællandske stier, og der er derfor masser af mulighed for at sammensætte en helt unik rute til din tur. Her vil du opleve en smuk variation af marker, dybe skove, vandløb, strande og smukke kyststrækninger.

 

4. Nordkyststien – 61 km

Nordkyststien byder på idylliske omgivelser med udsigt til havet langs den smukke kyststrækning fra Hundested til Helsingør. I solskinsvejr er Nordkyststien en afsindig smuk oplevelse. Stien kan også cykles, hvis man vil hurtigere frem.

 

5. Gendarmstien 80 km

Gendarmstien er et stykke dansk kulturarv, der byder på masser af billedskøn natur oveni i form af kyster, bakker, marker og et rigt dyre- og planteliv. Stien blev brugt af danske grænsevagter helt frem til 1950´,erne og der er masser af mulighed for at udforske Dan-markshistorien langs denne lange sti.

 

6. Øhavsstien – 220 km (stisystem)

Øhavsstien omfatter flere stier, der snor sig gennem Sydfyn, Langeland, Ærø og andre øer. Stisystemet tager dig gennem smuk og varieret natur, og der er også rig mulighed for at opleve en masse arkitektur i form af slotte, herregårde og landsbyer. Med udsigt til det Sydfynske Øhav er det garanti for en unik og særpræget naturoplevelse.

 

7. Hærvejen – 500 km (stisystem)

Hærvejen er en dansk vandreklassiker, der løber som en rygrad gennem Jylland fra Hirtshals til Padborg. På Hærvejen kan du opleve nærmest alt, hvad den danske natur har at byde på: åer, mark- og bakkelandskaber, skove og kyststrækningen helt i nord. Ruten er fint afmærket og er rig på overnatningsmuligheder, og der er god mulighed for at bryde turen op i etaper, da den er lang med sine 500 km.

 

8. Kyst-til-Kyst-stien – ca. 130 km

Kyst-til-Kyst-stien tager dig tværs over Jylland fra Blåvandshuk til Vejle. Stien byder på istidslandskaber, bakkedrag og ådale med en smuk afslutning ved enten Vesterhavet eller Vejle Fjord. Med gode parkeringsmuligheder tæt på stien samt et væld af primitive overnatningspladser langs stien, er stien oplagt som gruppetur eller familietur.

 

9. Mols Bjerge stien – ca. 60 km

Mols Bjerge tager dig gennem nationalparkens unikke istidslandskab, der giver stien sit karakteristika. Der er mulighed for både primitiv overnatning og overnatning på hoteller, camping-pladser eller på mindre pensioner.

 

10. De 6 Glemte Kæmper – 37 km

Gå i denne skønne natur og se om du kan finde ”De 6 Glemte Kæmper”, som indbyder til leg og fantasi for både store og små. Formålet med projektet er at bringe kunsten uden for museets vægge og ud i naturen på den københavnske vestegn. Projektet opfordrer til, at man går på opdagelse i den smukke og oversete natur og derved får en anderledes oplevelse. Alle seks kæmper er bygget med hjælp fra en lang række lokale frivillige. Skulpturerne er bygget ude-lukkende af affaldstræ fra lokale nedrivningsprojekter, gamle kviste og resttræ fra Stark.

Besøg NORDs sundhedsbutikker her:

Styrke har ingen alder

Styrke har ingen alder

M ed årene mister vi vores vigtigste ungdoms-kilde – muskler – hvis vi ikke holder fast i dem med træning. Udmattelse, en be-grænset bevægelighed og skrøbelighed skyldes ikke kun alder, men også muskeltab. Selvfølgelig sker der også hormonelle forandringer, men din adfærd afgør, hvor hårdt de rammer, fortæller træningsspecialist Anna Bogdanova.

læs mere
Velformet & velfungerende krop

Velformet & velfungerende krop

Mikrotræning af musklerne er nøglen til at forme og forynge din krop før, under og efter overgangsalderen. Her er 2 styrkeøvelser med fokus på at (gen)opbygge dine muskler – på kun 5 minutter om dagen.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.
X