Vælg en side

Tror du på et liv efter brøddøden? Dough! Og slå bare stort brød op. Den store bagelyst giver masser af goodies til gemmerne.

 

DET SKAL DU BRUGE:
• 750 g daggammelt brød skåret I tern
• 1,5 kg hvedemel
• 1,5 l vand
• 25 g gær
• 25 g salt

SÅDAN GØR DU:
1. Læg brødtern i blød i vand i et par timer
(og maks. to dage i køleskabet)

2. Rør alle ingredienser sammen på røremaskine ved lav hastighed (men gem salt og 250 g mel). Tilsæt salt, når dejen har samlet sig og evt.
mere mel.

3. Rør til dejen er klar.

4. Sæt dejen overdækket på køl og gerne i 24 timer.

5. Vend dejen ud på et oliedækket bord.
Spray med vand og drys med fx kerner,
birkes, sesam eller havregryn.

6. Stik dejen ud til boller og læg dem på en
hulplade. Hvis du ikke har sådan en plade, kan
du bage dem på en almindelig bageplade med bagepapir.

7. Bag ca. 15 boller ad gangen ved 225 grader
til kerntemperatur på 98 grader – brug evt. et stegetermometer og stik det ind midt i bollen.

Det reinkarnerede brød er et skønt projekt
sammen med børn, fordi det giver dem en aha-oplevelse omkring bæredygtighed.

Du kan selvfølgelig sagtens halvere de angivne mængder, hvis du ikke har 750 g daggammelt brød.

Velbekommen!

Camilla Lawes – Lækker hvid chokoladekage

Camilla Lawes – Lækker hvid chokoladekage

Den hvide chokolade flyder ikke ud i dejen, men ligger som små smeltede klumper inde i kagen. Smager dejligt. Tilberedningstid: 10 min. Ovntid: 25 min. Portion: 20 små stykker. Du skal bruge: •  130 g smeltet smør •  150 g rørsukker •  2 æg •  Fintrevet skal fra en økologisk citron • 200 g hvedemel • 1/2 tsk. bagepulver • Kornene fra en god vaniljestang • 125 g hvid chokolade. Pynt: • 15 g finthakkede pistacienødder • 25 g afskallede hasselnøddekerner. Smelt smørret og stil det til side. Pisk æg og sukker lyst og luftigt, og rør smørret i sammen med citronskal. Bland mel, bagepulver og vanilje sammen, og rør det i æggemassen. Hak chokoladen og vend i dejen. Hæld dejen i en ca. 15 x 20 cm lille bradepande foret med bagepapir. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 g i 25 minutter. Drys den færdige kage med de to slags nødder.

læs mere
Marokkansk appelsinkage

Marokkansk appelsinkage

Fantastisk skøn kage, der smager af appelsin, mandler og kokos. Kokketid: 15 min. Komfurtid: 2 timer. Bagetid: 45 min. Du skal bruge: 3 økologiske appelsiner, 400 g mandler, blendet til mel, 60 g kokosmel, 200 g flormelis, 2 tsk. bagepulver, 3 æg, Appelsinsirup, 2 hele appelsiner, 80 g sukker, Pynt. Ristede kokosflager: •  Skyl og kog de hele appelsiner i vand i 2 timer. Afkøl helt. •  Flæk dem og fjern kerner, blend dem til en fin pure. •  Tænd ovnen på 180 grader. •  Bland mandelmel med kokosmel, flormelis og bagepulver og vend det i appelsinpuréen. Rør æggene i et af gangen. •  Hæld dejen i en smurt randspringform (24 cm). •  Bag kagen ca. i 45 minutter.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.