Tror du på et liv efter brøddøden? Dough! Og slå bare stort brød op. Den store bagelyst giver masser af goodies til gemmerne.
DET SKAL DU BRUGE:
• 750 g daggammelt brød skåret I tern
• 1,5 kg hvedemel
• 1,5 l vand
• 25 g gær
• 25 g salt
SÅDAN GØR DU:
1. Læg brødtern i blød i vand i et par timer
(og maks. to dage i køleskabet)
2. Rør alle ingredienser sammen på røremaskine ved lav hastighed (men gem salt og 250 g mel). Tilsæt salt, når dejen har samlet sig og evt.
mere mel.
3. Rør til dejen er klar.
4. Sæt dejen overdækket på køl og gerne i 24 timer.
5. Vend dejen ud på et oliedækket bord.
Spray med vand og drys med fx kerner,
birkes, sesam eller havregryn.
6. Stik dejen ud til boller og læg dem på en
hulplade. Hvis du ikke har sådan en plade, kan
du bage dem på en almindelig bageplade med bagepapir.
7. Bag ca. 15 boller ad gangen ved 225 grader
til kerntemperatur på 98 grader – brug evt. et stegetermometer og stik det ind midt i bollen.
Det reinkarnerede brød er et skønt projekt
sammen med børn, fordi det giver dem en aha-oplevelse omkring bæredygtighed.
Du kan selvfølgelig sagtens halvere de angivne mængder, hvis du ikke har 750 g daggammelt brød.
Velbekommen!
Camilla Lawes – Chokoladekage med lys chokocreme og jordbær
Bunde: Pisk smør og sukker sammen, tilsæt æggene ét af gangen. Sigt mel, bagepulver og natron sammen og vend i æggemassen. Hak chokoladen fint og vend i sammen med marmelade. Rør kærnemælk i til en ensartet dej.
Camilla Lawes – Jordbærkager med tecreme
Den lækre knasende bund, fyldt med den vidunderlige chokoladecreme med te smager fantastisk. En god variant til den klassiske jordbærkage. Kagen kan også tilberedes med brombær, blåbær eller hindbær.
Tarte tatin med æble og timian
Det er en fantastisk dessert, der smager skønt hele året, du kan samle kagen om morgenen eller aftenen før, så du kun skal bage den lige før den skal nydes. Server evt. med en stor skefuld vaniljeis til.