Vælg en side

Opskriften på succes, ifølge norske Marianne Giske fra det kendte skønhedsunivers – Clinique Belnatur i Hellerup, – er villigheden til at arbejde hårdt. En gang imellem slukker hun dog telefonen, for selv en stærk jente, som Marianne, kan få nok.

Se Film med Marianne.

 

Der er få minutters gang ned til Øresund og en velsignet ro, når man træder ind i det gamle orangeri, som danner rammerne om Marianne Giske og hendes 10-årige datter Saras liv. Marianne elsker området og går dagligt ture med hunden Aya.

– At gå i fitnesscenter er tit svært at finde tid til, siger hun og viser, hvad hun så gør: Laver squats, mens hun børster tænder. Selvfølgelig benytter hun også sine egne behandlinger, som hun har i sin Clinique Belnatur på Frederikkevej. Især Tei-systemet, som Marianne har introduceret til Danmark, som kort fortalt kan forbrænde kroppens fedt og opbygge muskelmasse. Indimellem dyrker hun også yoga. I virkeligheden gør Marianne rigtig meget i sit liv.

Marianne Giske NORD Magasinet portræt

Familie med iværksætterånd

– Den seneste tid har jeg realiseret min drøm om at få dygtige læger og sygeplejersker til medicinske kosmetiske behandlinger i eget regi i klinikken. For jeg elsker at have mange bolde i luften, få idéer og føre dem ud i livet, og især videreudvikle og gøre min klinik endnu bedre hele tiden. Men jeg er også nået til et sted i livet, hvor jeg værdsætter refleksionen. Sidste sommer stoppede jeg fx et kærlighedsforhold, som jeg virkelig troede på. Det var en hård tid at komme igennem, men også en lærerig tid, for jeg gav mig selv lov til at tænke over, hvad der egentlig var det vigtigste for mig.

Lige siden hun var lille, har familien været det vigtigste, sammen med ønsket om at selv en dag, at få én. Præcis som familien i Oslo, der først og fremmest var kendetegnet ved et stærkt sammenhold og iværksætterånd. Ved siden af forældrenes respektive job – Mariannes far var direktør for Citroën i Norge og hendes mor lavede regnskaber – havde de også gang i en masse projekter.

– De har bl.a. importeret garn fra Island sammen og investeret i lejligheder, og de har altid indprentet mig, at du kan, hvad du vil, så længe du er villig til at knokle for det.

Marianne Giske NORD Magasinet

Købte sin første forretning under sine studier


Det er tydeligvis det stof som skønhedshusets indehaver, Marianne Giske, er lavet af, men hun har også en anden side, der har bragt hende derhen, hvor hun er i dag:

– Jeg skilte mig ud i forhold til mine forældre og min storesøster på den måde, at jeg havde en drøm om at have med mennesker at gøre. Jeg ville gøre en forskel for andre.

En drøm som blev til fem års studier inden for den alternative verden. Marianne er heilpraktiker –  består bl.a. af zone-terapi og kinesiologi – og hun er akupunktør. Senere blev hun også kosmetolog. Under sine studier købte hun også den fotohandel, hun arbejdede i – for forretningskvinden i hende kunne ikke lade være. Marianne griner.

– Ser jeg noget, der kunne være bedre eller jeg får en god idé, så forfølger jeg den, og på det tidspunkt var der godt gang i fotobranchen.

Senere solgte hun den, men måtte slås med den nye ejer i en fem år lang retssag, fordi han ’glemte’ at betale. Marianne vandt retssagen på alle punkter. Samtidig passede hun sine andre jobs som behandler.

– Det var selvfølgelig irriterende, men det lærte mig også, at i forretningsverdenen skal man holde på sit, når man ved det er rimeligt.

Forelskede sig i en dansker


På et tidspunkt mødte hun en dansker gennem nogle venner i Norge.
– Det er så enkelt, som det kan være. Jeg forelskede mig i en dansker og flyttede hertil. Det blev til mange gode år sammen, men efter otte års samliv besluttede parret at gå hver til sit.

– Jeg synes, man skal kæmpe for kærligheden, og det gjorde jeg også, fordi det er ekstra svært, når der er et barn involveret.

Modsat andre, som måske ville have taget tilbage til deres hjemland, især med så stærk en familie-tilknytning som Mariannes, så valgte hun at blive.

– Jeg kunne aldrig drømme om at skille mit barn fra sin far, og blev selvfølgelig i Danmark, selvom jeg er så stærkt knyttet til min familie i Norge.

På skønhedsmesser med baby i liften


Bruddet skete, da Sara var tre år, og Marianne stadig var ny forretningsdrivende i gadebilledet med sin skønhedsklinik Clinique Belnatur. Hun åbnede klinikken i 2006 på Onsgårds Tværvej. Lige fra starten var det Mariannes mål at skabe et skønheds-univers med mange forskellige behandlinger.

På et tidspunkt hørte hun om slankebehandlingerne Tei System i Norge, og hun kontaktede producenten, som godt kunne se muligheder i den driftige kvinde. Marianne fik det skandinaviske agentur.

– Det lyder nemt, men det har bestemt ikke været, eller er, en dans på roser. Jeg har rejst hele Norden rundt. Haft Sara med i liften, mens jeg har stået på messer og fortalt om Tei systemet. Og i dag når jeg skal lave marketing for klinikken, så er det altså mig selv, der tager rundt i Gentofte med flyers. Men jeg elsker hvert minut af det, for klinikken er min baby nummer to.

Vandskade var i virkeligheden en gave


For tre år siden skete der noget, som vendte op og ned på det hele.

– På dagen for klinikkens otte års fødselsdag åbnede jeg døren en søndag morgen ind til en kæmpe vandskade. Jeg lukkede døren igen, gik hjem med bankende hjerte og spiste en lunch og tænkte, hvad gør jeg nu?

Næste morgen var Marianne allerede i gang med dagens første kunde – i sit eget hjem. Løsningen blev nemlig at indrette hjemmet til midlertidig skønheds-klinik – og det varede i 3½ måned.

– Jeg tror på, at der er en gave i selv den værste situation. Kunderne elskede at blive behandlet hjemme hos mig, og jeg endte med at finde et meget bedre sted at drive klinik end det forrige.

Lokalerne på Frederikkevej var dog i en dårlig forfatning og skulle først gennem en totalrenovering, men det hindrede ikke Marianne.

Vigtigt at prioritere sit eget space


– Jeg gav håndværkerne en deadline til jul, som der kun var ni uger til, og så skulle de være færdige.

Hvor andre ville have været nervøse for så knap en tidsplan, så var det for Marianne en spændende tid.

– Jeg elsker at forvandle ting til noget smukt og få tingene til at ske, siger Marianne, der godt kunne tænke sig flere af den slags projekter i fremtiden. Men hun siger også, at hun i dag er et sted, hvor hun har det rigtig godt. Klinikken er blevet det, hun drømte om, der er stadig mange bolde i luften, men også tid til eftertænksomhed.

– Med tiden er der blevet mere plads til refleksion, hvor jeg virkelig prioriterer mit eget space, for det er vigtigt, hvis man vil være noget for andre. Og det vil jeg jo rigtig gerne, da jeg har så rigt et liv med min datter, et arbejde, der betyder rigtig meget for mig og mange venner og nære relationer.


error: Indhold er beskyttet.
X