Vælg en side

Apel Fine Jewellery er ikke kun en eksklusiv smykkeforretning, men en fortælling om passion, håndværk og kærlighed, der har overlevet tidens trends og kriser. Indehaver er Thomas Cloos Kruse, som i år har 30 års jubilæum som ejer af forretningen.

Man skal ringe på klokken for at blive lukket ind i den eksklusive smykkeforretning på Store Kongensgade 58. Her er guld, platin, perler, diamanter og andre ædelsten for millioner. Her er også en behagelig stemning mellem de hvidmalede rå murstensvægge, glasmontrerne med de kostbare smykker, og ikke mindst Thomas Cloos Kruse og Mette Bøttger, som udgør hjertet i Apel Fine Jewellery. Thomas’ vej ind i smykkeverdenen startede tidligt. Som barn var han ofte med sin mor på arbejde i morfarens smykke- og antikvitetsbutik i Bredgade, og som 24-årig faldt han for den lidt ældre Lene, der år forinden havde overtaget Axel Apels guldsmedeforretning i Store Kongensgade. Det var midt i en finanskrise, og Lene havde egentlig
besluttet at lukke forretningen på det tidspunkt,
hvor Thomas mødte hende, men den unge Thomas kom med ny energi og foreslog at køre den videre sammen.

Thomas viser sjældne naturlige lyserøde diamanter med GIA certifikat. Kærligheden begyndte som et venskab.

Tog udfordringen på sig
Året efter, som 25-årig, investerede Thomas sine opsparede midler i forretningen og blev på den måde ejer af Guldsmed Apel. Med stor dedikation, hårdt arbejde og godt købmandskab gik han i gang med at finde sine ben i branchen. Dengang solgte forretningen primært sølvsmykker, men gennem årene har Thomas udviklet forretningen, og i dag sælger Apel Fine Jewellery udelukkende guld- og diamantsmykker.
− Jeg satte mig for at besøge ejerne og lederne af de største guldsmedeforretninger, værksteder og engrosvirksomheder i branchen for at suge viden til mig. Samtidig ønskede jeg at blive dygtig til et område, som jeg kunne identificere mig med – og det blev i starten vielsesringe.

Vielsesringe og diamanter
I årene der fulgte, begyndte Thomas selv at designe håndlavede vielsesringe og tog dem med rundt på bryllupsmesser. En succes blev skabt.
− De vielsesringe, som var på markedet, var i min optik stereotype og upersonlige. Det nye ved vores vielsesringe var, at de var håndlavede, kraftigere og med et rustikt udtryk og desuden tilpasset individuelle ønsker, så det blev meget personlige vielsesringe, siger Thomas.
Diamanter blev også hurtigt én af Thomas’ spidskompetencer. I de helt tidlige år på en messe i udlandet mødte han en international diamanthandler, som han opbyggede et tæt venskab med. På den måde startede Thomas’ passion for diamanter, samt store erfaring med og viden om de funklende ædelsten.

Guld på kistebunden
Thomas og Lene kørte parløb privat og professionelt, alting blomstrede, og når konjunkturerne gjorde det svært at være forretningsdrivende, købte Thomas guld og sølv.
− Jeg har altid sørget for at have noget på kistebunden, så jeg kunne investere i de dårlige perioder, siger Thomas. Han kunne dog ikke stille noget op med Lenes kræftsygdom. Hun fik tre år af lægerne, men levede i 12 år, før hun døde for fem år siden.
− Vi levede med sygdommen i mange år, og vi var venner med Mette, de sidste otte år, Lene levede. Og når man så bliver alene, får man pludselig øje på det, der er omkring en, reflekterer Thomas og ser over på Mette.

Thomas Cloos Kruse og Mette Bøttger udgør hjertet i Apel Fine Jewellery.

Fra venner til kærlighed
Historien om Thomas’ og Mettes kærlighed begyndte ikke som en hovedkulds forelskelse, men som udviklingen af et venskab. Alle tre – Lene, Thomas og Mette – kendte hinanden fra deres respektive kolonihaver bag Bernstorff Slot.
− Thomas havde forestillet sig, at han skulle have et singleliv, så han var slet ikke parat til at indgå i et forhold. Men vi blev SÅ forelskede, at vi ikke havde lyst til at dele hinanden med andre, lyder det fra Mette. Der bliver smilet og grint. Thomas supplerer med, at
ligesom med udviklingen af venskabet blev Mette med tiden en større del af forretningens daglige drift:
− Det er bl.a. Mettes fortjeneste, at ”Apel” overhovedet er kommet på Instagram, og det er stort, da jeg afskyr sociale medier og ikke selv kunne finde på at være der, siger Thomas.

Fortid og nutid forenes blandt smykker for millioner.

Design er en samtale
Med Mettes baggrund inden for ledelsesrådgivning, kommunikation og marketing har hun tilføjet et nyt lag til forretningen. Men som selvstændig skal man være klar til alle slags roller.
− Jeg er også stikirenddreng. Det er mig, der løber ærinder mellem forretningen, vores værksteder og samarbejdspartnere, siger Mette, der har suppleret med en diamantuddannelse fra ”GIA” – Gemological Institute of America. Mette er nemlig også en fuldt integreret del af designprocessen sammen med Thomas.
− Der er ingen af os, der er gode til at tegne. For os er designprocessen en samtale. En samtale om materialer, former, tekniske betegnelser og fagspecifikationer, som så bliver formidlet til vores dygtige guldsmede, forklarer Mette.

Kun naturlige diamanter og ubehandlede ædelsten
Vi taler også om bæredygtighed. Noget, der ligger de to juvelerer på sinde.
− At lave smykker i guld og platin i en tid, hvor bæredygtighed bliver brugt i flæng, giver lidt sig selv, da guld, platin og diamanter per definition er bæredygtige. De kommer fra naturen og kan genanvendes i det uendelige, siger Mette, og Thomas tilføjer:
− Vi handler udelukkende med diamanter fra miner, der er under streng kontrol, og som støtter lokalsamfundene, og vigtigt at understrege: vores diamanter – de fleste med GIA-certifikat – og andre ædelsten, herunder safirer, er udelukkende naturlige og ubehandlede.
Ud over forlovelses- og vielsesringe designer Apel Fine Jewellery diamantsmykker til alle anledninger, og man kan også få designet et eksklusivt smykke med et tvist, og i et mere vildt og personligt design end i det klassiske.
− Desuden kan man komme med sit brugte guld og sølv og bytte det til et nyt smykke eller få designet et personligt smykke i guld, rosaguld, hvidguld eller i platin, slutter Thomas.

 

Jubilæumspriser i april

30 års jubilæet fejres i hele april med et særligt fokus på tallet 3. For eksempel en trestensring, ørestikker eller et vedhæng med 0,30 ct. og andre særligt udvalgte varer til rigtig gode priser.
Tilmeld dig Apel EXCLUSIVE for mere information, besøg hjemmesiden Apelfinejewellery.com eller kom ind i forretningen.

Blå Bog
Thomas Cloos Kruse, 55 år, indehaver af Apel Fine Jewellery i Store Kongensgade 58 i København siden 1994. Designer og sælger eksklusive, håndlavede og unikke diamantsmykker, herunder forlovelses- og vielsesringe, i samarbejde med sin partner Mette Bøttger, 54 år. Parret bor i Charlottenlund med datteren Lina, 16 år.


error: Indhold er beskyttet.