Perfekt til forårets fester og selskaber. Eller spis en god frokost eller aftensmåltid i maritime omgivelser. Tjek vores hjemmeside for forårets arrangementer.
Besøg NORD’s Gastro butikker her:
Drik spansk!
Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine personlige favoritvine, og denne gang gælder det spanske topkvalitetsvine.
Rasmus Vejbæk-Zerr er købmand i det prisvindende luksus-supermarked Hellerup Food Market (Meny) i Rotunden. Han har arbejdet professionelt med vin i 24 år. Er certificeret sommelier fra Vinakademiet og holder vinforedrag og smagninger. Hans hold Rotunden er sammenlagt nummer 1 over de seneste fem år ved DM i blindsmagning.
Købmand og sommelier Rasmus Vejbæk-Zerr anbefaler sine personlige favoritvine, og denne gang gælder det spanske topkvalitetsvine.
Vine til julemaden
Josep Grau, Montsant, Spanien – topkvalitet fra Montsant i Spanien. Josep Grau har lært at lave vin i Bourgogne, hvilket betyder, at vinene er mere elegante end sædvanligt fra området. Druerne kommer fra mere end 70 små parceller med Grenache og Samsó (Carignan), hvor nogle af vinstokkene er mere end 80 år gamle. Grenache og Samsó (Carignan) er kendt fra Rhonedalen, hvor det berømte Chateau-Neuf-du-Pape ligger. Derfor er vinene fra Josep Grau et prisvenligt alternativ, til de langt dyrere topvine fra Chateau Neuf- du- Pape, når der skal julemad på bordet.
Mardahl på frokosttur med Charlotte Bonnén
Charlotten Bonnéns parfumeri har efterhånden været en del af Jægersborg Allé’s livlige butiksliv i 11 år. I denne omgang af ”frokost med Mardahl” krydrer vi karry og spidskommen med duften af Bonnén, når de damer, Charlotte og Rina, sætter tænderne i Strandvejens indiske restaurant Namaste.
Panna Cotta med kaffe gele
Pannacotta: (6 små portioner), 1/2 liter piskefløde, 60 g rørsukker, 1 stang god vanilje, 3 blade husblas
Kaffe gele: 1,5 dl lunkent vand, 2 blade husblas, 1 spsk. kaffepulver, 2 tsk. kanel, 2 spsk. rørsukker, 2 spsk. kaffelikør
Fremgangsmåde
Bland fløde, sukker, vaniljekorn og bælg i en gryde og lad det småkoge ved svag varme i 2 minutter. Tag fra varmen og fjern vaniljebælgen. Udblød husblas i koldt vand i 5 minutter, vrid dem let og pisk dem i den varme fløde. Hæld cremen i skyllet portionsglas (så er den nemmere at få ud af formen/portionsglas) og stil på køl I minimum 2 timer.
kaffegele
Udblød husblas i koldt vand. opløs den i lunkent vand, rør kaffe, kanel og sukker i sammen med Kalua eller en anden kaffe likør. Afkøl i 30 minutter og hæld på pannacottaerne. Stil på køl i minimum 2 timer.
Et dejligt alternativ til den klassiske ris a la mande. Du kan også servere pannacottaen med kold kirsbærsauce.