Disse vidunderlige muffins kan også bages med blåbær, eller solbær.
Tilberedning
Tænd ovnen på 200 grader.
Pisk æg og sukker godt sammen. Bland creme fraiche og smør i dejen og rør godt.
Kom hvedemel, bagepulver og vaniljepulver i dejen og rør, til du har en ensartet dej.
Skyl hindbærrene forsigtigt og vend dem i dejen med en dejskraber. Hak chokoladen i mindre stykker og vend i dejen.
Smør muffinsformene eller for dem med bagepapir og fordel dejen i formene. Bag kagerne midt i ovnen i 10-15 minutter, til de er let gyldne og flot hævet. Tag kagerne ud af formene og lad dem køle af.
Antal: 10
Tid: 20 minutter
Bagetid:15 minutter
INGREDIENSER
2 æg
200 g sukker
1½ dl creme fraiche 18%
100 g smeltet smør
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
100 g hvid chokolade
250 g hele hindbær
Camilla Zarah Lawes
Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye opskrifter og ideer.
Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt, smager godt, er enkelt og sundt.
Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.
Hvid chokolade kage med brombær sauce
Den hvide chokolade flyder ikke ud i dejen, men ligger som små smeltede klumper inde i kagen. Smager dejligt.
Nem tærte med sommerbær og is
Denne tærte er utrolig let at tilberede, da bunden ikke skal bages først. Brug lige de sommerbær, du har lyst til. Server tærten lun med creme fraiche, flødeskum eller som mig - med en god vaniljeis. BUND:150 g koldt smør200 g hvedemel1/2 dl flormelis 1 æg1/2 spsk....
Æblekage med tranebær & stjerneanis
Der er intet bedre end duften af nybagt kage. Sæt kagen i ovnen lige før dine gæster kommer og servér den lun med kold vaniljeskyr. Du skal bruge: 3 æg, 50 g tranebær, 140 g rørsukker, 140 g smeltet smør, 150 g hvedemel, 1 tsk. bagepulver, 4 æbler, 1 spsk. kanel, 2 tsk. knust stjerneanis, 6 spsk. rørsukker, Smør til formen. Vaniljeskyr: Pisk æg med sukker. Tilsæt smør, hvedemel og bagepulver. Skyl æblerne, skær 1 af æblerne i fine terninger, og de andre i tynde både. Vend æbleterninger og tranebær i dejen, og kom den i en smurt springform på 20 cm. Læg æblebådene i cirkler oven på dejen. Bland kanel, stjerneanis og rørsukker sammen og drys over kagen. Bag kagen i 35 min ved 180 grader, servér gerne lun med kold vaniljeskyr.