Vælg en side

Christian Aarø, indehaver og chefsommerlier, AOC

2 stjerner i Guide Michelin samt medindehaver af Restaurant No. 2 og Trio.

Hvilke råvarer kan være en udfordring at matche med vin?

Det er egentlig de klassiske råvarer med højt syreindhold som fx. lime og citron. Grønne asparges har også altid været en lille hovedpine – de hvide er nemmere. Grønne asparges med en god vinaigre kunne være et godt match til Sauvignon Blanc eller Grüner Veltliner.

Hvad er den mest besynderlige forespørgsel, du har fået fra en gæst?

På AOC var der engang en udenlandsk gæst, der ville have en bøf fra MASH. Ikke lige et ønske, der blev opfyldt. Nogle kunder spørger også efter a la carte. Hvis man inden besøget læser på hjemmesiden – så bliver man også orienteret om, at vi kører med en fast menu. 

Kan du afsløre et pinligt øjeblik eller en bommert fra din karriere?

I mine unge dage har jeg naturligvis tabt diverse service osv, men jeg synes faktisk ikke, at jeg har lavet en rigtig stor bommert. Der var dog engang, vi havde et selskab, der selv medbragte nogle kostbare vine til “en vinmiddag-aften”. Her havde jeg ansvaret for, at de dyre dråber fra Bourgogne skulle serveres i en helt speciel rækkefølge, men jeg kom til at bytte rundt på nogle karafler, så planen sad ikke helt i skabet.

Hvis du skulle opholde dig på en øde ø i 30 dage og kun måtte medbringe 3 vine – hvilke ville du pakke i kufferten?

 Jeg ville vælge en Montrachet Grand Cru 2004 Domaine Leflaive, og så ville jeg også meget gerne have en 2018 Echezeaux Grand Cru fra Domaine Roumier; (jeg har engang været heldig at smage den fra fad – aldrig på flaske). Der er kun én årlig produktion på 300 flasker. Jeg ville også gerne have en portvin med på mit ophold. En 1940 Single Harvest Tawny fra Graham’s. Så måtte jeg vente med en 2001 d´Yquem til, jeg kom hjem igen.

Hvilke vine holder du personligt meget af for tiden?

Tysk og østrigsk Riesling er jeg glad for, men skam også både rød og hvid Bourgogne. Ellers er der også spændende Pinot Noir fra Oregon. Jeg kan godt lide at drikke lokal vin, hvis jeg spiser lokalt. En varm sommerdag i Sydfrankrig – det optimale ville jo være en rosé fra Provence. En af livets store glæder er at rejse og spise og drikke lokalt.

Bekendelsen: Hvad er din Guilty Pleasure inden for mad?

Jeg blander selv i munden pebernødder og mørk chokolade. Det er en fantastisk kombi. Hvis ikke det er hjemmebagte pebernødder, så gerne dem fra Irma.

Jeg er ikke den store nyder af sodavand eller øl – hvis man skal vælge sine kalorier, så vil jeg hellere drikke vin og en single malt whisky i ny og næ – gerne en Highland Park The Dark 17 år.

Besøg NORDs gastrobutikker her:

Panna Cotta med kaffe gele

Panna Cotta med kaffe gele

Pannacotta: (6 små portioner), 1/2 liter piskefløde, 60 g rørsukker, 1 stang god vanilje, 3 blade husblas
Kaffe gele: 1,5 dl lunkent vand, 2 blade husblas, 1 spsk. kaffepulver, 2 tsk. kanel, 2 spsk. rørsukker, 2 spsk. kaffelikør
Fremgangsmåde
Bland fløde, sukker, vaniljekorn og bælg i en gryde og lad det småkoge ved svag varme i 2 minutter. Tag fra varmen og fjern vaniljebælgen. Udblød husblas i koldt vand i 5 minutter, vrid dem let og pisk dem i den varme fløde. Hæld cremen i skyllet portionsglas (så er den nemmere at få ud af formen/portionsglas) og stil på køl I minimum 2 timer. 
kaffegele
Udblød husblas i koldt vand. opløs den i lunkent vand, rør kaffe, kanel og sukker i sammen med Kalua eller en anden kaffe likør. Afkøl i 30 minutter og hæld på pannacottaerne. Stil på køl i minimum 2 timer.
Et dejligt alternativ til den klassiske ris a la mande. Du kan også servere pannacottaen med kold kirsbærsauce.

læs mere
Julebuffeter på thailandsk

Julebuffeter på thailandsk

Det dufter helt af jul, når man øser Kaeng pet bet op på tallerkenen: Lækker, mør and i rød karry med ananas, tomater og basilikum. Kaeng pet bet er faktisk lidt af en juleklassiker, da den ofte bliver bestilt, når Thai Lanna går i gang med sæsonens julefrokoster. Der er nemlig en tendens til, at uanset hvor meget vi elsker and med rødkål og brun sovs, så gør det ikke noget, at julefrokosten kommer fra fjerne himmelstrøg med store smagsoplevelser og lækre råvarer. Thai Lanna har stor erfaring med at tilberede buffeter til julefrokosten, og de anbefaler, at man booker dagen allerede nu, også selvom man ikke ved, om man er 5, 10 eller 50 til julefrokosten. Det behøver den erfarne restaurant først at vide senest nogle dage forinden.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.