Vælg en side

Den danske Spiseguide har netop kåret MOTA til Årets Restaurant 2022. Claus Henriksen var førhen køkkenchef på Dragsholm Slot og har nu på kort tid høstet både en Michelin stjerne og nu også prisen som Årets Restaurant. Mød ham her.

Er der nogle råvarer, du er lidt træt af eller opfatter som overvurderede?
Jeg tror, jeg har høstet mine tons af ramsløg. Det er blevet for meget. Ramsløg indtog for alvor scenen for 10-15 år siden – og det kan godt ødelægge et godt måltid. Jeg har tilbragt mange timer i marken og brugt det rigtig meget.

Hvis du skulle leve på en øde Ø i 30 dage, hvilke 5 råvarer ville du medbringe?
En rigtig god flaske Champagne, og da jeg nu har frit valg på alle hylder, så kunne det jo være en Salon “Le Mesnil”. Så ville jeg tage det største krebsdyr i dansk farvand med – det er dansk hummer (den sorte), friske hvide asparges, surdejsbrød og gammeldags kærnet smør.

Har du haft en besynderlig oplevelse / forespørgsel fra en gæst?
Jeg har en gang for nogle år siden bagt en forlovelsesring ind i et brød. Gommen havde lagt en plan og ville fri den pågældende aften i restauranten. Set i bakspejlet var det ikke den bedste idé at indbage en lille æske af plastik i et brød, der skulle i en varm ovn. Kvinden kunne heller ikke bryde brødet da det ankom til bordet, men det blev dog åbnet, og kvinden sagde ja, så aftenen endte heldigvis godt.

Er der nogle råvarer, du ikke personligt bryder dig om?
Jeg er jo som sagt lidt træt af ramsløg og faktisk også hvidløg, og derudover synes jeg, at makrel er lidt træls, og den lugter ikke specielt godt. Jeg er heller ikke fan af laks – hverken varmrøget eller kold.

Hvilke 5 råvarer vil man næsten altid kunne finde i dit private køkken?
Økologiske æg og øko minimælk (det forlanger min kone i kaffen), remoulade (det er ikke mig, der spiser det, det er min søn). Så har vi også altid Heinz ketchup og en god sur/sød sauce (til friske forårsruller).

Hvad er det mest eksotiske, du har smagt?
Jeg har spist biller i Mexico (jeg siger ikke nej tak, hvis nogen tilbyder mig noget. Det var en levende bille til morgenmad (breakfast for champions).
Det var om morgenen på et marked, og billen var “anrettet” på en frisk skive appelsin, så det var en sprød oplevelse med citrussmag. Den baksede med vingerne, men ind røg den.

Bekendelsen: hvad er din Guilty Pleasure inden for mad og drikke?
En rød pølse (der er en rigtig god en fra Rema 1000) der er lavet på frilandsgris. En Coke Zero er også god. Er generelt glad for læskedrikke – også en old-school abrikossodavand.

Besøg NORDs gastrobutikker her:

NORD elsker citronmåne med marcipan & mynte

NORD elsker citronmåne med marcipan & mynte

Camilla Zarah Lawes: Jeg har altid brugt rigtig mange timer i mit køkken på at lave mad og eksperimentere med nye op­skrifter og ideer. Det, jeg brænder allermest for, er mad, som er smukt smager godt, er enkelt og sundt. Og så har jeg et blødt hjerte for kager og desserter. Mit motto er kvalitet frem for kvantitet.

læs mere
Mardahl på frokosttur med Peter Mygind

Mardahl på frokosttur med Peter Mygind

Sammen med internationale stjerner som Emma Thompson og Emilia Clarke er han aktuel i biograffilmen Last Christmas. Han spiller hovedrollen i ny krimi-serie. Yderligere turnerer Peter Mygind det ganske land og holder foredrag. Men selvom NORD Magasinet møder en travl mand på Skovshoved Hotel, er der plads til overskud og smil.

læs mere
Restaurant Hellerup Sejlklub

Restaurant Hellerup Sejlklub

Smuk udsigt og dejlig mad
I Restaurant Hellerup Sejlklub kan du hele året nyde dagens ret til 89 kr. Her får du danske retter med et twist tilsat atmosfære og den dejlige udsigt over Øresund. Lokalerne kan også danne perfekte rammer om alle typer selskaber fra 5-200 personer – både til private mærkedage, eller man kan fx holde møde i vores mødelokale med AV-udstyr efterfulgt af spisning.

læs mere

error: Indhold er beskyttet.